Θετική για κορωνοϊό βρέθηκε η υπουργός Υγείας της Βρετανίας

Θετική για κορωνοϊό βρέθηκε η υπουργός Υγείας της Βρετανίας
epa08183889 A volunteer holds a pack of surgical masks at a mask distribution point in Singapore, 01 February 2020. The Ministry of Health has reported a total of 16 cases novel coronavirus in Singapore, one being a Singaporean who was evacuated from Wuhan and the remainder being Chinese nationals hailing from Wuhan. The Singapore Government will widen its travel restrictions to include all non-resident visitors with recent travel history in China in an effort to reduce the spread of the virus. EPA/WALLACE WOON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όπως δήλωσε η ίδια, μόλις ενημερώθηκε, πήρε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και έχει απομονωθεί στο σπίτι.

H υπουργός Υγείας της Βρετανίας και η συντηρητική βουλευτής Nadine Dorries βρέθηκε θετική στο τεστ για κορωνοϊό. Όπως δήλωσε η ίδια, μόλις ενημερώθηκε, πήρε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και έχει απομονωθεί στο σπίτι. Πρόσθεσε επίσης: «Η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας έχει ξεκινήσει τον λεπτομερή εντοπισμό επαφών που είχα και το γραφείο στη Βουλή παρακολουθεί στενά τις συμβουλές που δίνονται.

Η κ. Dorries δήλωσε σε δήλωσή της ότι έλαβε «όλες τις προειδοποιητικές προφυλάξεις» αμέσως μόλις ενημερώθηκε για τη διάγνωσή της. Ο Υφυπουργός Υγείας Matt Hancock  έστειλε το εξής μήνυμα: «Καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι ανησυχούν για αυτή την ασθένεια. Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να κρατήσουμε τους ανθρώπους ασφαλείς, με βάση την καλύτερη δυνατή παροχή ιατρικής βοήθειας».

Είχε συναντηθεί με τον Τζόνσον και… εκατοντάδες άλλους

Το δελτίο Τύπου του υπουργείου επαλήθευσε πληροφορίες που δημοσίευσε νωρίτερα χθες η εφημερίδα The Times. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αυτό, η 62χρονη πολιτικός συναντήθηκε με εκατοντάδες ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή των Κοινοτήτων, ενώ ήταν επίσης παρούσα σε δεξίωση που παρέθεσε ο πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματός της, ο Μπόρις Τζόνσον, στην επίσημη κατοικία του στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Η Nadine Dorries, η οποία διαδραμάτισε ρόλο στην κατάρτιση νομοθεσίας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, αρρώστησε την Παρασκευή τη και η διάγνωσή της επιβεβαιώθηκε την Τρίτη το απόγευμα. Την Τρίτη, ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της επιδημίας που έχει προκαλέσει ο κοροναϊός στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε σε έξι. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα αυξήθηκε σε 373, από 319 την προηγουμένη. Ο τελευταίος άνθρωπος που πέθανε ήταν ένας άντρας που από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 είχε προβλήματα υγείας

Οι γιατροί προειδοποιούν ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι χειρουργικές επεμβάσεις όσο αυξάνονται τα κρούσματα. Η Ένωση Βρετανών Γιατρών δήλωσε ότι η τακτική παρακολούθηση των αρρώστων με μακροχρόνιες ασθένειες θα πρέπει να σταματήσει για να μπορέσουν οι υγειονομικές υπηρεσίες να «επικεντρωθούν στους πιο άρρωστους ασθενείς».