Θετική η πρώτη αντίδραση των θεσμών για το πλαίσιο προστασίας πρώτης κατοικίας

Θετική η πρώτη αντίδραση των θεσμών για το πλαίσιο προστασίας πρώτης κατοικίας
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σχολίασαν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη βουλή.

Με θετικά σχόλια αναφέρθηκαν στο πλαίσιο της προστασίας πρώτης κατοικίας που ψηφίστηκε από την ελληνική βουλή το μεσημέρι της Παρασκευής, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, τρεις Ευρωπαίοι παράγοντες που μίλησαν υπό το καθεστώς ανωνυμίας, σημείωσαν μεν πως δεν υπάρχει ακόμη η τελική εκτίμηση των θεσμών για το νέο νομοθετικό πλαίσιο, αλλά δύο εξ αυτών δήλωσαν πως μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση της δόσης του σχεδόν ενός δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Όπως συμπλήρωσε στο Bloomberg ο τρίτος αξιωματούχος, αυτό μπορεί να γίνει πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

Σε τηλεγράφημά του το ΑΠΕ-ΜΠΕ σημειώνει επίσης ότι η πρώτη εντύπωση των θεσμών είναι θετική, ενώ αναμένουν και τη δευτερεύουσα νομοθεσία προκειμένου να καταλήξουν στην οριστική αξιολόγηση που θα παρουσιαστεί στους εκπροσώπους των κρατών-μελών στο Euroworking Group. Η τελική απόφαση για την εκταμίευση του περίπου ενός δισεκατομμυρίου από την ενεργοποίηση των μέτρων για το χρέος αναμένεται να ληφθεί στο Eurogroup της επόμενης Παρασκευής στο Βουκουρέστι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Bloomberg