Θύελλα αντιδράσεων για τον βιασμό της Ευρώπης σε εξώφυλλο πολωνικού περιοδικού

Θύελλα αντιδράσεων για τον βιασμό της Ευρώπης σε εξώφυλλο πολωνικού περιοδικού

«Ο Βιασμός της Ευρώπης από το Ισλάμ» είναι ο τίτλος του πολωνικού περιοδικού wSieci.

 

Η Ευρώπη αναπαριστάται ως μία λευκή γυναίκα τυλιγμένη με τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δέχεται την επίθεση μελαμψών ανδρών, οι οποίοι αναπαριστούν ισλαμιστές μετανάστες, στο εξώφυλλο του πολωνικού εθνικιστικού περιοδικού wSieci. Το εξώφυλλο που έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις έσπευσαν να καταδικάσουν οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο τίτλος του εξωφύλλου και του κεντρικού άρθρου του περιοδικού είναι «Ο Βιασμός της Ευρώπης από το Ισλάμ» και επικεντρώνεται στις σεξουαλικές επιθέσεις και τους βιασμούς που φέρονται να διέπραξαν μετανάστες τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία, στη Γερμανία – πληροφορίες που κατόπιν αποδείχθηκαν υπερβολικές και ψευδείς.

«Οι κάτοικοι της παλιάς Ευρώπης συνειδητοποίησαν με οδυνηρό τρόπο, τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, τα προβλήματα που απορρέουν από την μαζική ροή των προσφύγων», σημειώνεται μεταξύ άλλων στο άρθρο. Τόσο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που πρόσκεινται στη δεξιά στην Πολωνία, όσο και το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους «κινδύνους» της μετανάστευσης, παρά το γεγονός κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης από τη Μέση Ανατολή δεν έχει προς το παρόν φθάσει σε αυτήν την χώρα των 38 εκατομμυρίων κατοίκων.