Θύμα του κορωνοϊού ο διάσημος Ιταλός αρχιτέκτονας Βιτόριο Γκρεγκότι

Θύμα του κορωνοϊού ο διάσημος Ιταλός αρχιτέκτονας Βιτόριο Γκρεγκότι
epa05583587 (L-R) British museum director James Bradburne, head of the Pinacoteca di Brera, chats with Italian Culture Minister Dario Franceschini and Italian architect Vittorio Gregotti during the inauguration of a new entrance to the museum, in Milan, Italy, 13 October 2016. EPA/DANIEL DAL ZENNARO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο διάσημος αρχιτέκτονας πέθανε την Κυριακή (15/3)  μετά την νοσηλεία του στο Μιλάνο, έχοντας αρρωστήσει από κορωνοϊό.

Ο διάσημος Ιταλός αρχιτέκτονας Βιτόριο Γκρεγκότι, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 92 ετών.

Όπως μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ, ο  Γκρεγκότι, που είχε συμβάλει στον σχεδιασμό του γηπέδου των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης το 1992, πέθανε από πνευμονία την Κυριακή (15/3)  μετά την νοσηλεία του στο Μιλάνο, έχοντας αρρωστήσει από κορωνοϊό.

Ο διάσημος ιταλός αρχιτέκτονας είχε σχεδιάσει επίσης το γήπεδο Μαράσι στη Γένοβα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 στην Ιταλία και το θέατρο της Όπερας Archibaldi στο Μιλάνο, ένα φουτουριστικό σχέδιο που βοήθησε στην ολοκλήρωση της σεζόν, όσο ανακαινιζόταν η Σκάλα του Μιλάνου από το 2002 έως το 2004.

Αποτίωντας φόρο τιμής, ο συνάδερφός του, Ιταλός αρχιτέκτονας Στέφανο Μπόρι, αποκάλεσε τον Γκρεγκότι «μάστορα της διεθνούς αρχιτεκτονικής» που δημιούργησε την ιστορία του πολιτισμού μας». «Τι μεγάλη θλίψη» έγραψε στο Facebook.

Η σύζυγος του Γκρεγκότι, Μαριάνα Μάτσα, νοσηλεύεται επίσης στο ίσιο νοσοκομείο του Μιλάνου, αναφέρει η Corriere della Sera, χωρίς να παράσχει περισσότερες πληροφορίες.