Θυμάστε το Myspace; Ποια μεγάλη εταιρεία το εξαγόρασε

Θυμάστε το Myspace; Ποια μεγάλη εταιρεία το εξαγόρασε

Η Myspace, φυσικά, ήταν η μεγαλύτερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο στα μέσα του 2000.

Η Time Inc., η μητρική εταιρεία των Time, Fortune και Sports Illustrated μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα εξαγοράσει τα στοιχεία ενεργητικού της Viant Technology, μιας εταιρείας προώθησης βάσει δεδομένων με έδρα την Νέα Υόρκη.

Η Viant είναι η πρώην Interactive Media Holdings, μητρική εταιρεία των Specific Media, Vindico, Xumo και Myspace. Ιδρύθηκε το 1999.

Η Myspace, φυσικά, ήταν η μεγαλύτερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο στα μέσα του 2000. Το 2005, εξαγοράστηκε από την News Corp. για 580 εκατομμύρια δολάρια. Το 2011, εξαγοράστηκε για 35 εκατομμύρια δολάρια από την Specific Media Group και τον γνωστό τραγουδιστή Justin Timberlake.

H Time Inc. είπε ότι εξαγόρασε την Viant για να βελτιώσει την παροχή στοχευμένων διαφημίσεων στους πελάτες της, μεταξύ άλλων. Εκτός απ’ το Fortune, η εκδοτική εταιρεία – με ιστορία 94 ετών πίσω της – κατέχει τους τίτλους InStyle, People, HelloGiggles και xoJane.

«Αυτή η εξαγορά αλλάζει το ‘παιχνίδι’ για μας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Time Inc. Τζο Ριπ. «Οι διαφημιστές επιλέγουν να συνεργάζονται με μέσα ενημέρωσης που έχουν είτε ικανότητες στόχευσης βάσει δεδομένων είτε περιεχόμενο premium• εμείς θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε και τα δύο σε μία και μόνη πλατφόρμα».