Θρίαμβος Κασσελάκη στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 56,69%

Θρίαμβος Κασσελάκη στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 56,69%
Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ, στην πλατεία Νέας Σμύρνης, Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023. Στις 8 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για τον Β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, υποψήφιοι είναι οι: Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Κασσελάκης.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ενσωμάτωση στο 75% των ψήφων - Τηλεφωνική επικοινωνία και συγχαρητήρια Αχτσιόγλου σε Κασσελάκη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Δρόσος στο 75% των ψήφων προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης με 56.461 ψήφους και ποσοστό 56,69% έναντι της Έφης Αχτσιόγλου με 43.139 ψήφων και ποσοστό 43,31%.

Το αποτέλεσμα αντιστοιχεί στην ενσωμάτωση των 471 από τα 537 εκλογικά τμήματα. Τα άκυρα και λευκά ήταν συνολικά 1,19% εκ των οποίων τα λευκά 0,45%. Ο κ. Δρόσος συνεχάρη τα 135.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε «έδωσαν μία πολλαπλή και δύσκολη εκλογική μάχη». Επίσης ευχαρίστησε και «τους συντρόφους της ΚΕΦΕ που εγγυήθηκε την καλή διεξαγωγή με ομόφωνες αποφάσεις και σε κλίμα συνεργασίας καθώς και τις εφορευτικές επιτροπές σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας». Ο κ. Δρόσος επισήμανε ότι ήταν μία απαιτητική διαδικασία και θύμισε ότι στο παρελθόν ένα άλλο κόμμα «τα μούσκεψε» στις δικές του εκλογές, εννοώντας τις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της ΝΔ.

«Σήμερα το φως κέρδισε. Η ελπίδα γίνεται το μέλλον» είπε ο κ. Κασσελάκης στις πρώτες δηλώσεις του και τόνισε ότι η σκέψη του είναι στους πληγέντες της Θεσσαλίας που είναι μόνοι τους.Ευχαρίστησε ολόψυχα τον Νίκο Παππά για την υποστήριξη ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα.

Το τελευταίο ευχαριστώ το εξέφρασε για την οικογένεια του και ιδιαίτερα τον αδελφρό του τον Στέλιο, τη μητέρα του Λία τον πατέρα του Θόδωρο τον σύντροφό του Τάιλερ και τη σκυλίτσα του.

Ανέφερε επίσης ότι εκτιμά την Εφη Αχτσιόγλου και προσβλέπει στην συνεργασία της για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο.

«Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ, αύριο αρχίζει σκληρή δουλειά» υποσχέθηκε με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να φωνάζουν συνθήματα «νατος, νάτος ο πρωθυπουργός» και «Στέφανε γερά να πέσει η δεξιά».

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, Γιάννης Δρόσος.

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα από Αχτσιόγλου

Η Έφη Αχτσιόγλου πριν από λίγο τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του, σύμφωνα με πηγές από το επιτελείο της.

Η Έφη Αχτσιόγλου παρακολούθησε από το γραφείο της, μαζί με στενούς συνεργάτες της, τη διαδικασία καταμέτρησης των ψηφοδελτίων η οποία δίνει (στο 75% του εκλογικού αποτελέσματος) ποσοστό 56,69% στον Στέφανο Κασσελάκη και 43,31% στην ίδια.

Η κα Αχτσιόγλου μετέβη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου προκειμένου να κάνει δηλώσεις για την εκλογική διαδικασία που βάζει σε μια νέα εποχή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από αύριο ξεκινάμε μαχητική και δομική αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών για τις μεγάλες δημοκρατικές μάχες ανέφερε στη δήλωσή της.