Θρύψαλα πανάκριβο έκθεμα σε μουσείο του Μαϊάμι

Θρύψαλα πανάκριβο έκθεμα σε μουσείο του Μαϊάμι

Το αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων πολύχρωμο βάζο του Κινέζου καλλιτέχνη Αϊ Γουέι-Γουέι, έσπασε σε ένδειξη διαμαρτυρίας άνδρας στο Μουσείο Τέχνης Πέρεζ.

Σε μία πρωτοφανή πράξη διαμαρτυρίας προέβη ένας 51χρονος άνδρας στο Μουσείο Τέχνης Πέρεζ του Μαϊάμι, ο οποίος έσπασε σκόπιμα ένα βάζο αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων από τη συλλογή με τίτλο «Βαμμένα Βάζα» του αντιφρονούντα Κινέζου καλλιτέχνη Αϊ Γουέϊ-Γουεϊ.

Ο δράστης του πρωτοφανούς συμβάντος διαμαρτυρίας που συνελήφθη, δήλωσε ότι είναι ζωγράφος και ότι προχώρησε σε αυτή την πράξη βανδαλισμού για να διαμαρτυρηθεί, επειδή το νέο μουσείο της πόλης του Μαϊάμι φιλοξενεί εκθέσεις μόνο της διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την αστυνομία, ο γεννημένος στον Άγιο Δομίνικο, Μάξιμο Καμινέρο κατηγορείται για «πρόκληση εγκληματικής ζημιάς», καθώς όταν ήρθε αντιμέτωπος με την ασφάλεια του ιδρύματος έσπασε ένα από τα 16 αγγεία της συλλογής που εκτίθενται από τα τέλη του 2013. Σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο, ο δράστης του επεισοδίου αντιμετωπίζει κατηγορία κακουργήματος τρίτου βαθμού, που τιμωρείται με ποινή έως πέντε χρόνια φυλακή.

Διαβάστε ακόμη: Γαλλία: Προδόθηκε από ένα φιλί