Τι αλλάζει προς το καλύτερο στα μενού των McDonald’s

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η εταιρεία συνεχίζει τη στροφή της στα υγιεινά υλικά για να ανακτήσει πελάτες.

Στην απόφαση να αφαιρέσει συνθετικά συντηρητικά από τα ψωμάκια των χάμπουργκερ και τα McDuggets προχώρησε η McDonald’s.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι κροκέτες κοτόπουλου και συγκεκριμένα τρόφιμα στο μενού του πρωινού δεν θα περιέχουν πλέον αυτού του είδους τα συντηρητικά. Επιπλέον γνωστοποίησε ότι θα περιορίσει στο ελάχιστο το σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή ποσότητα φρουκτόζης που χρησιμοποιεί στα ψωμάκια για τα μπέργκερ, ως τα τέλη Αυγούστου.

Οι αλλαγές αυτές αφορούν σε πρώτη φάση και τα 14.000 εστιατόρια που βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Τα συνθετικά συντηρητικά βρίσκονται εδώ και καιρό στο στόχαστρο καταναλωτών αλλά και υγειονομικών αρχών, καθώς έχουν συνδεθεί με παθήσεις όπως ο καρκίνος, η ορμονική διαταραχή και η στειρότητα.

Ενώ τα συνθετικά συντηρητικά δεν φεύγουν πλήρως από όλο το μενού των McDonald’s, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι προσπαθούν να βρουν τις κατάλληλες ουσίες για να τα αντικαταστήσουν, και πως το πολύ διάσημο έδεσμα από κοτόπουλο αποτελούσε την πρώτη προτεραιότητα αυτού του εγχειρήματος.

Ο πρόεδρος των McDonald’s στις ΗΠΑ, Μάικ Αντρές, δήλωσε ότι αναμένονται νέες αλλαγές στο μενού των εστιατορίων όσον αφορά τα υλικά που χρησιμοποιούνται, ούτως ώστε να αντικρούσουν κάθε ανησυχία που έχει να κάνει με την ποιότητα του φαγητού.

Η στροφή στα καλύτερα υλικά και την εξάλειψη της ζάχαρης κι άλλων παχυντικών ουσιών αποτελεί μια τάση η οποία περιλαμβάνει όλες σχεδόν τις μεγάλες αλυσίδες ταχυφαγίων στις ΗΠΑ, που βλέπουν τους καταναλωτές στις ΗΠΑ να γυρίζουν την πλάτη στα προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας, αναζητώντας πιο υγιεινούς προορισμούς.