Τί αναφέρει η ανακοίνωση του Alpha Media Group για την εξαγορά από τη Motor Oil

Τί αναφέρει η ανακοίνωση του Alpha Media Group για την εξαγορά από τη Motor Oil

Ο τηλεοπτικός σταθμός ανακοινώνει πως θέτει τις βάσεις για να υλοποιήσει το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα αναπτυξιακό σχέδιο στην ελληνική τηλεόραση. 

Για συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τη SEILLA ENTERPRISES, θυγατρική εταιρία της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ΕΛΛΑΣ, ούτως ώστε να συμμετέχουν απευθείας και μέσω κοινής εταιρείας, στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ύψους 19,9 εκατομμυρίων ευρώ, κάνει λόγο ο τηλεποτικός σταθμός Alpha.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως η διοίκηση του ALPHA θα ασκείται από κοινού από την SEILLA ENTERPRISES και την ALPHA MEDIA GROUP και αναφέρει:

«Ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA, ο πρώτος σε τηλεθέαση τηλεοπτικός σταθμός της χώρας, περνάει σε μια νέα εποχή. Σήμερα, που οι συνεργασίες καθορίζουν τις δυναμικές του Τώρα, και αποτελούν πρόκριμα για το αύριο, ο ALPHA κοιτάει μπροστά, θέτοντας υψηλούς στόχους, για την επόμενη μέρα. Η ALPHA MEDIA GROUP, ανακοινώνει συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας, με την SEILLA ENTERPRISES, θυγατρική εταιρία της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ΕΛΛΑΣ, ούτως ώστε να συμμετέχουν απευθείας και μέσω κοινής εταιρίας, στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ύψους 19,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Μέσω της νέας μετοχικής του σύνθεσης, και της στρατηγικής συμμαχίας, της SEILLA ENTERPRISES και της ALPHA MEDIA GROUP, ο ALPHA ενισχύεται, και βάζει τις βάσεις για να υλοποιήσει το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα αναπτυξιακό σχέδιο, στην Ελληνική Τηλεόραση. Με αυτά τα δεδομένα, θα παραμείνει πρωταγωνιστής και τα επόμενα χρόνια, στον τομέα της ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, προσφέροντας στον Έλληνα τηλεθεατή ποιοτικό πρόγραμμα, και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, που εξαρτάται από την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, και την εισροή επιπλέον χρηματοδότησης προς διευθέτηση ήδη υφιστάμενων απαιτήσεών του, ο ALPHA θα ενισχυθεί με συνολικά κεφάλαια ύψους 29,6 εκατ. ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιήσει, για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των εγκαταστάσεών του στην Παλλήνη Αττικής, για την ενίσχυση των επενδύσεών του στο πρόγραμμα και κυρίως στον τομέα της μυθοπλασίας, αλλά και για τη μείωση των υποχρεώσεών του».