Τι απαντά η Αττική Οδός για το κυκλοφοριακό χάος λόγω της κακοκαιρίας

Τι απαντά η Αττική Οδός για το κυκλοφοριακό χάος λόγω της κακοκαιρίας
Αυτοκίνητα κινούνται εν μέσω χιονόπτωσης στην Αττική οδό, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022. Επί ποδός βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Αττική. Η κακοκαιρία «Ελπίς» επελαύνει, το χιόνι πέφτει και ήδη οι περισσότερες περιοχές του νομού έχουν ντυθεί στα λευκά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ανακοίνωση της εταιρείας για το κυκλοφοριακό αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί.

Συνεχίζεται το χάος στην Αττική Οδό και η απίστευτη ταλαιπωρία των οδηγών που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίς» καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, στο ύψος του Γέρακα έχουν «διπλώσει» νταλίκες, οι οποίες έχουν κλείσει κάθετα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ως αποτέλεσμα, όπως επισημαίνεται, τα εκχιονιστικά μηχανήματα που δεν μπορούν να προσπεράσουν, επιχειρούν με ανάποδη κίνηση με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διέλευσή τους, ενώ το χιόνι που εξακολουθεί να πέφτει επιτείνει τα προβλήματα αυτά.

Παράλληλα, από νωρίς σε ορισμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου, ειδικότερα στη σύνδεση της σήραγγας Βριλησσίων με την Περιφερειακή Υμηττού και στην περιοχή του Γέρακα στο ρεύμα προς Ελευσίνα δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές.

Την ίδια στιγμή η κυκλοφορία είναι υψηλή από το πρωί και δυσχεραίνει το έργο του αποχιονισμού, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη και την παρουσία φορτηγών και νταλικών σε όλο τον δρόμο, επισημαίνει η Αττικής Οδός.

Συνολικά στον αυτοκινητόδρομο των 70 χιλιομέτρων «επιχειρούν 35 εκχιονιστικά μηχανήματα ή ένα κάθε δύο χιλιόμετρα και υπάρχει επάρκεια αλατιού».

Η εταιρεία υπενθυμίζει ότι ο μηχανισμός της Αττικής Οδού βρίσκεται σε επιφυλακή από το πρωί του Σαββάτου και καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίς», προκειμένου να κρατηθεί ανοιχτός ο αυτοκινητόδρομος, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, ενώ εκφράζει τη λύπη της για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την ταλαιπωρία των οδηγών και σημειώνει ότι τα διόδια παραμένουν ανοιχτά με απόφασή της.

Η Αττική Οδός ενημερώνει ότι η χιονόπτωση αυτή την ώρα στην ευρύτερη περιοχή είναι συνεχής και επειδή σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται να ενταθεί σήμερα το απόγευμα και αύριο Τρίτη, συνίσταται στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή και να έχουν απαραιτήτως μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.