Τη Δευτέρα η καταβολή ειδικής αποζημίωσης έως και 534 ευρώ

pixabay.com

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου θα δουν στους λογαριασμούς τους οι πάνω από 500.000 εργαζόμενοι, των οποίων οι συμβάσεις ήταν σε αναστολή μέσα στον Μάιο, την ειδική αποζημίωση των έως 534 ευρώ.

Βάσει του αρχικού σχεδιασμού, οι πληρωμές ήταν να ξεκινήσουν την περασμένη Τετάρτη και να ολοκληρωθούν χθες, Παρασκευή, όμως πλέον, πηγές από το υπουργείο Εργασίας επισημαίνουν ότι τα χρήματα θα φανούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τη Δευτέρα.

Βάσει του νεότερου σχεδιασμού, τα χρήματα ανέρχονται σε 208,14 εκατ. ευρώ και θα μοιραστούν σε 526.051 μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και συγκεκριμένα σε:

– Εργαζομένους επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο με κρατική εντολή, όπως είναι για παράδειγμα τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας και οι επιχειρήσεις εστίασης.

– Εργαζομένους των επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν τον Μάιο και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.

– Εργαζομένους των επιχειρήσεων που ήταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.

Μάλιστα, από τις 526.051 μισθωτών που θα λάβουν την ειδική αποζημίωση, οι 215.716 θα λάβουν ολόκληρο το ποσό των 534 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι ήταν σε αναστολή ολόκληρο τον Μάιο. Οι υπόλοιποι θα λάβουν αναλογικό ποσό.