Τη διανομή μερίσματος ενέκρινε η Γενική Συνέλευση της Πλαίσιο Computers ΑΕΒΕ

Τη διανομή μερίσματος ενέκρινε η Γενική Συνέλευση της Πλαίσιο Computers ΑΕΒΕ

Η ΓΣ ενέκρινε και την έκδοση κοινών ομολογιακών δανείων, συνολικού ποσού έως 20 εκατ. ευρώ, με ιδιωτική τοποθέτηση.

Την έκδοση από την εταιρεία ενός ή και περισσοτέρων κοινών ομολογιακών δανείων, συνολικού ποσού έως 20 εκατ. ευρώ, με ιδιωτική τοποθέτηση, ενέκρινε, μεταξύ άλλων, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της «Πλαίσιο Computers ΑΕΒΕ».

Ταυτόχρονα, με αυτήν την απόφασή της, παρείχε προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας την εξουσιοδότηση να καθορίσει τους όρους των εν λόγω δανείων, να προβεί στην κατάρτιση και υπογραφή των σχετικών συμβάσεων και εγγράφων, εν γένει, καθώς και στη διενέργεια όλων των πράξεων, δηλώσεων και δικαιοπραξιών, οι οποίες κρίνονται σκόπιμες, αναγκαίες, κατάλληλες και ενδεδειγμένες για την προσήκουσα υλοποίηση της εν λόγω διαδικασίας εντός του προαναφερόμενου κανονιστικού πλαισίου.

Επίσης, η ΓΣ αποφάσισε τη διάθεση των αποτελεσμάτων της χρήσεως που έληξε την 31.12.2015, καθώς και τη διανομή των αποτελεσμάτων της 27ης εταιρικής χρήσης 2015 (01.01.2015-31.12.2015). Ειδικότερα, ενέκρινε τη διανομή (καταβολή) μερίσματος συνολικού ποσού 1.766.164,00 ευρώ (μικτό ποσό), ήτοι ποσού 0,08 ευρώ ανά μετοχή της εταιρείας (μικτό ποσό), από το οποίο θα παρακρατηθεί ο ισχύων φόρος.

Δικαιούχοι είσπραξης του ως άνω μερίσματος θα είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αύλων Τίτλων της εταιρείας την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016 (record date). Ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος ορίστηκε η Τρίτη, 17 Μαΐου 2016, ενώ η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Τρίτη, 24 Μαΐου 2016 και θα πραγματοποιηθεί με βάση τη διαδικασία που προβλέπει ο Κανονισμός του Χρηματιστηρίου Αθηνών από τη «Eurobank Ergasias ΑΕ», σύμφωνα με τους περιορισμούς ως προς την ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων που επεβλήθησαν με την από 18.07.2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 84/18.07.2015), όπως ισχύει σήμερα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΓΣ ενέκρινε ομόφωνα την επέκταση και συμπλήρωση του σκοπού της εταιρείας, ώστε εφεξής να περιλαμβάνει επιπρόσθετα συμπληρωματικές δραστηριότητες σχετικές με την κάθε είδους διαμεσολάβηση σε ασφαλιστικές εργασίες, με υπηρεσίες πληρωμών, ηλεκτρονικές επικοινωνίες και ηλεκτρονικό περιεχόμενο, καθώς και με υπηρεσίες ψυχαγωγίας και τη συνεπεία της κατά τα ανωτέρω ληφθείσας αποφάσεως τροποποίηση του σχετικού άρθρου περί σκοπού του καταστατικού της εταιρείας.