Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές της ΝΔ λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές της ΝΔ λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες

Πολύ κοντά οι δύο συνυποψήφιοι για την αρχηγία του κόμματος σε διάφορες επιμέρους κατηγορίες.

Ανατροπές μέχρι την τελευταία στιγμή αναμένεται να βγάλει η κάλπη των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Pulse RC για λογαριασμό του Action 24 σε δείγμα 1.111 πολιτών (όχι αποκλειστικά ψηφοφόρων ΝΔ).

Πιο συγκεκριμένα στο ερώτημα ποιος από τους δύο (Μεϊμαράκης ή Μητσοτάκης) μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα στην ανανέωση του κόμματος, το 38% των ερωτηθέντων απαντούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 23% ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και το 33% “κανένας από τους δύο”. Όσον αφορά στο ποιος μπορεί να καταφέρει καλύτερα το άνοιγμα και τη διεύρυνση των ορίων της σημερινής ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 37% έναντι 23% του Βαγγέλη Μειμαράκη, ενώ το 31% των ερωτηθέντων απαντά κανένας από τους δύο.

Οι ερωτηθέντες πιστεύουν ακόμη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να οδηγήσει το κόμμα στη νίκη και να γίνει καλύτερος πρωθυπουργός σε ποσοστό 36%, έναντι 25% για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και 29% που απαντά “κανένας από τους δύο”. Και στο ερώτημα ποιος από τους δύο μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα την ενότητα του κόμματος, το 36% των ερωτηθέντων απαντά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, το 26% ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το 29% κανένας από τους δύο.

Από την άλλη, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προηγείται στην παράσταση νίκης με 46% έναντι 30% του Κυριάκου Μητσοτάκη (24% απάντησε “δεν γνωρίζω/δεν απαντώ) αλλά και στο ερώτημα ποιος από τους δύο μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα την ενότητα του κόμματος, με 36% έναντι 26% για τον Κυριάκο Μητσοτάκη (29% “κανένας από τους δύο”).