Τι έγινε στο 2ο Infobank Hellastat Workshop

Τι έγινε στο 2ο Infobank Hellastat Workshop

Η «Αναχρηματοδότηση & Αναδιάρθρωση» των ελληνικών επιχειρήσεων στο επίκεντρο του επιχειρηματικού κόσμου.

Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου η Infobank Hellastat, ένας από τους σημαντικότερους πάροχους οικονομικής και εμπορικής πληροφόρησης, πραγματοποίησε το 2ο IBHS Workshop με θέμα «Αναχρηματοδότηση & Αναδιάρθρωση» σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο.

Το πάνελ της συζήτησης πλαισίωσαν αξιόλογα στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου όπως ο κ. Αθανασίου Ηλίας, Group Investor Relations Director- Intralot , ο κ. Καββαδάς Θάνος, Οικονομικός Διευθυντής – ΒΙΟΚΥΤ, ο κ. Καββαδίας Σταμάτης , Management Consultant –Red Box Capital Partners, ο κ. Μαντζούκης Αλέξανδρος Head of Treasury & Financial Analysis Dept – Ευρωχαρτική καθώς και ο κ. Τζώρτζης Βασίλης Senior Professional Trainer – Group Credit Director – Ελληνικά Πετρέλαια.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν δεκάδες στελέχη από περισσότερες από πενήντα ελληνικές επιχειρήσεις τα οποία συμμετείχαν ενεργά στην συζήτηση. Την εκδήλωση άνοιξε με μία σύντομη παρουσίασή της η κα. Σταθοπούλου Έλσα, Διευθύντρια Marketing & Εύρεσης Πόρων των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος- όπου και διατέθηκαν τα έσοδα της εκδήλωσης- καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Infobank Hellastat, Κάτσης Χρυσόστομος με έναν σύντομο χαιρετισμό.

Οι παρουσιάσεις έκλεισαν με την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του κ. Βασίλη Τζώρτζη και τη συζήτηση συντόνισε συνολικά η δημοσιογράφος του περιοδικού Fortune κα. Πένυ Κούτρα. Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν το περιοδικό Fortune καθώς και ο τηλεοπτικός σταθμός SBC.

Συνοπτικά μπορεί να ειπωθεί πως η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την ικανότητα της ολοκλήρωσης των stress test να «ξεκλειδώσει» τη διαδικασία των αναδιαρθρώσεων, τα επισφαλή επιχειρηματικά δάνεια, το παράδειγμα του κλάδου ιχθυοκαλλιέργειας αλλά και την αλλαγή του πτωχευτικού δικαίου σε συνάρτηση με την εξυγίανση των ελληνικών επιχειρήσεων. Κοινός τόπος όλων των ομιλητών υπήρξε η αισιοδοξία για τη δυνατότητα αναχρηματοδοτήσεων στις επιχειρήσεις με βασική προϋπόθεση τόσο την εσωτερική αναδιοργάνωση όσο και το σωστό management που είναι σε θέση να οδηγήσουν εκ νέου στην ανάπτυξη.

Σχολιάζοντας την έκβαση της εκδήλωσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της Infobank Hellastat κ. Χρυσόστομος Κάτσης δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαιτέρως που η 2η προσπάθεια της εταιρείας μας στέφεται με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία. Είναι μεγάλη χαρά να μας τιμούν τόσο από τη θέση του ομιλητή όσο και από τη θέση του συμμετέχοντα τόσο αξιόλογα στελέχη. Η ανταπόκριση που υπήρξε μας δίνει την ώθηση να παραμένουμε πιστοί σε όσα έχουμε υποσχεθεί και να συνεχίσουμε σε επίπεδο υπηρεσιών αλλά και εκδηλώσεων να επανερχόμαστε με νέες ιδέες, πλήρως ανταποκρινόμενες στις τρέχουσες συγκυρίες».