Τι έκαναν μερικές από τις πιο γνωστές εταιρείες για να τιμήσουν την Ημέρα της Γυναίκας

Τι έκαναν μερικές από τις πιο γνωστές εταιρείες για να τιμήσουν την Ημέρα της Γυναίκας

Το δικό τους μήνυμα για την ισότητα των δύο φύλων θέλησαν να στείλουν γνωστές εταιρείες.

Την Πέμπτη, πολλά εμπορικά σήματα διαγκωνίζονταν για το ποιο θα τιμήσει με τον πιο σαφή, πρωτότυπο, ουσιαστικό τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Πολλές εταιρείες εμφάνισαν καινούργια προϊόντα, θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα ότι είναι πλέον καιρός οι γυναίκες να αποκτήσουν περισσότερη εξουσία. Μήνυμα ότι πρέπει να σταματήσει η υποτίμηση, η υποβάθμιση, η ανισότητα στην εργασία και την αμοιβή.

Για παράδειγμα η Mattel ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να εμφανίσει σειρά «Μπάρμπι» στις οποίες απεικονίζονται σημαντικά γυναικεία πρόσωπα της ιστορίας – από τη Μεξικανή ζωγράφο και ακτιβίστρια του φεμινισμού Φρίντα Κάλο έως την Αμέλια Έερχαρτ, την πρώτη γυναίκα που πέρασε με αεροπλάνο τον Ατλαντικό.

Η ΜcDonald’s θέλησε, όμως, να κλέψει την παράσταση. Γι’ αυτόν τον λόγο, αντέστρεψε τη διπλή χρυσή καμάρα που συνιστά το εμπορικό της σήμα: το χρυσό «M» έγινε χρυσό «W» (παραπέμποντας στη λέξη «woman», δηλαδή «γυναίκα»). Σε όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες της αλυσίδας, το «M» είχε γίνει «W». Αλλά και σε ορισμένα καταστήματα όσοι, παραδείγματος χάρη, περνούσαν με αυτοκίνητο από το «Μακντόναλντς» στο Λάινγουντ της Καλιφόρνιας, μπορούσαν να δουν το αναποδογυρισμένο «M».