Τι έκανε την Adobe να δώσει 20 δισ. δολάρια για την εξαγορά μιας startup

Τι έκανε την Adobe να δώσει 20 δισ. δολάρια για την εξαγορά μιας startup
epa06660593 The Adobe logo is seen on a booth during the 2018 NAB Show at the Las Vegas convention center in Las Vegas, Nevada, USA, 10 April 2018. More then 100,000 people are attending the National Association of Broadcasters (NAB) show that runs from 09 to 12 April 2018. EPA/ANDREW GOMBERT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι μετοχές της Adobe βρέθηκαν στο «κόκκινο» μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της startup Figma για το ποσό των 20 δισ. δολαρίων, σημειώνοντας πτώση 10,25% στη διαπραγμάτευση πριν το άνοιγμα της Wall Street.

Η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία του πλανήτη στον τομέα των λογισμικών στο cloud θα καταβάλει έναν συνδυασμό μετρητών και μετοχών για την εξαγορά της σχεδιαστικής startup, την οποία χρησιμοποιούν πασίγνωστες εταιρείες όπως η Zoom και η Coinbase.

Η Figma ιδρύθηκε το 2012 και αποτελεί μια εφαρμογή η οποία επιτρέπει στους χρήστες να σχεδιάζουν διαδικτυακές σελίδες για κινητά και σταθερούς υπολογιστές.

Παράλληλα, η Adobe ανακοίνωσε ρεκόρ εσόδων που έφτασαν τα 4,43 δισ. δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σημειώνοντας αύξηση 13% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Όμως το τρέχον τρίμηνο, ενώ αναμένεται να σημειώσει έσοδα ύψους 4,52 δισ. δολαρίων, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της αγοράς εξαιτίας κυρίως της σημαντικής ανόδου του δολαρίων έναντι άλλων ισχυρών νομισμάτων.

Η συμφωνία της Adobe με την Figma αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023.