Τι έψαχναν οι Έλληνες επιχειρηματίες στη Γαλλία;

Τι έψαχναν οι Έλληνες επιχειρηματίες στη Γαλλία;

Τι συζήτησε η ελληνική αντιπροσωπεία του ΣΕΒ με του Γάλλους επιχειρηματίες στο Παρίσι.

Με στόχο να προσελκύσουν το ενδιαφέρον Γάλλων επιχειρηματιών προκειμένου να αναπτύξουν συνέργειες και να φέρουν επενδύσεις στη χώρα μας ταξίδεψαν στο Παρίσι δέκα Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι επελέγησαν από τον ΣΕΒ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος».

Όπως επισημαίνεται, η διοίκηση του ΣΕΒ εκτιμά πως η οικονομία χρειάζεται 100 δισεκατομμύρια ευρώ για την επόμενη επταετία. Έτσι, τη Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου η ελληνική επιχειρηματική αποστολή βρέθηκε στα γραφεία του αντίστοιχου γαλλικού συνδέσμου των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το «Έθνος», από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΣΕΒ και της εταιρείας τεχνολογιών πληροφορικής Quest Holdings Θεόδωρος Φέσσας, ο ταμίας του συνδέσμου και πρόεδρος της εταιρείας προμήθειας υδραυλικών και βιομηχανικών ειδών «Χρυσαφίδης» Αλέξανδρος Μακρίδης, ο διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας INTERAMERICAN Γιώργος Κώτσαλος, o Πάνος Μαρινόπουλος μέτοχος της φαρμακευτικής FAMAR, ο πρόεδρος της INTRASOFT International Αθανάσιος Κωτσής, o ενεργειακός διευθυντής της ΒΙΟΧΑΛΚΟ Κωνσταντίνος Κουκλέλης, ο οικονομικός διευθυντής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Αντώνης Χατζηιωάννου, ο διευθυντής ανάπτυξης της LAMDA Development Ζήσιμος Δανηλάτος, ο πρόεδρος της εταιρείας προμήθειας ανταλλακτικών φορτηγών και αγροτικών μηχανημάτων «Ε. Σκαζίκης – Λ. Μαραγκός» Κωνσταντίνος Μαραγκός και ο βοηθός γενικός διευθυντής της Εταιρικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Κουτσουδάκης.

Οι Έλληνες επιχειρηματίες παρουσίασαν τις ιδέες και τις προτάσεις τους, ενώ οι Γάλλοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και προθυμία, αλλά και σημαντική επιφυλακτικότητα. Όπως υπογραμμίζεται, αυτό που τους ανησυχεί είναι το ζήτημα της πολιτικής (και ως εκ τούτου οικονομικής) σταθερότητας στη χώρα μας.

Ωστόσο, οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε μία κοινή διακήρυξη με την οποία δεσμεύονται να υποβάλουν συγκεκριμένο σχέδιο δράσης με στόχο την ενθάρρυνση των μελών τους για επενδυτικές πρωτοβουλίες και ευκαιρίες συνεργασιών στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και αλλού. Παράλληλα θα αναπτύξουν και επενδυτικές συναντήσεις, όπως τα κοινά roadshows.