Τι ετοιμάζει η Apple για το επόμενο μοντέλο του Apple Watch;

Τι ετοιμάζει η Apple για το επόμενο μοντέλο του Apple Watch;

Οι νέες τεχνολογικές προσθήκες του επόμενου μοντέλου θα αυξήσουν τις δυνατότητες επικοινωνίας και την αυτονομία του έξυπνου ρολογιού της Apple.

Το Apple Watch αποτελεί ήδη, στους λίγους μήνες κυκλοφορίας του, ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά προϊόντα της  Apple. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η εταιρεία αναπαύεται στην επιτυχία της. Αντίθετα, δουλεύει ήδη πάνω στη νέα γενιά «φορετής» τεχνολογίας. Και τα σχέδιά της μπορούν να ενθουσιάσουν τους φίλους της.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του 9to5Mac το επόμενο Apple Watch θα περιλαμβάνει μια κάμερα που θα επιτρέπει τις FaceTime βίντεο κλίσεις, βελτιωμένες δυνατότητες Wi-Fi και νέες εκδόσεις άνω των 1000 δολαρίων.

Η προσθήκη μιας κάμερας στο επόμενο μοντέλο του Apple Watch που θα επιτρέπει τη εκπομπή χαμηλής ανάλυσης video streaming και την λήψη φωτογραφιών και βίντεο, θα αναβαθμίσει τις δυνατότητες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας του έξυπνου ρολογιού. Θα μπορούσε όμως να αποτελέσει και ένα ευαίσθητο ζήτημα για την Apple, όπως ακριβώς συνέβη και με τις αντίστοιχες προσπάθειες της Google.

Η χρήση της κάμερας ήταν άλλωστε ένας από τους λόγους που το Google Glass έλαβε τόσες πολλές αρνητικές κριτικές. Οι άνθρωποι δεν ένιωθαν άνετα με τη συνεχή καταγραφή τους από τους κατόχους των γυαλιών και την παραβίαση της ιδιωτικότητας τους. Πολλά μπαρ και εστιατόρια απαγόρευσαν τη χρήση των γυαλιών στους χώρους τους ενώ υπήρξαν και έντονες συστάσεις από το αμερικανικό Κογκρέσο.

Από την άλλη, η αναβάθμιση του WiFi (μέσω ενός νέου chipset) θα προσθέσει σίγουρα περισσότερη αυτονομία στο επόμενο Apple Watch. Το σημερινό μοντέλο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το iPhone για πολλές βασικές του λειτουργίες.

Όσο για τα νέα πολυτελή ρολόγια, σύμφωνα με το 9to5Mac η εταιρεία σκέφτεται να προσφέρει στο κοινό νέα μοντέλα με τιμές μεταξύ των 1.000 και των 10.000 δολαρίων. Οι δύο βασικές εκδόσεις του σημερινού μοντέλου κυμαίνονται μεταξύ των 550 και των 1.000 δολαρίων ενώ η σημερινή πολυτελής έκδοση του Apple Watch εκτοξεύεται στα 10.000 με 17.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τον Gurman, το επόμενο μοντέλο αναμένεται γύρω στο 2016.