Τι ετοιμάζει η Samsung και επενδύει δισεκατομμύρια στα εργαστήριά της;

Τι ετοιμάζει η Samsung και επενδύει δισεκατομμύρια στα εργαστήριά της;

Ο «γίγαντας» των ηλεκτρονικών ειδών ξοδεύει τώρα πολλά με σκοπό να κερδίσει πολλά περισσότερα στο μέλλον. 

Η Samsung Electronics, κορυφαία κατασκευάστρια smartphone στον κόσμο, δημιοσιοποίησε ότι σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα τα επόμενα τέσσερα χρόνια, στην τεχνολογία που ονομάζεται Internet of Things (IoT).

Σε ανακοινωσή της, η Samsung, ανέφερε ότι θα προχωρήσει στις επενδύσεις μέσω της Silicon Valley, δηλαδή στο Παγκόσμιο Κέντρο Καινοτομίας με στόχο την ανάπτυξη σχετικών τεχνολογιών και την ενίσχυση των συνεργασιών με εταιρείες startups. Η εταιρεία δεν επεκτάθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τα σχέδιά της.

Οι εταιρείες τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο, ψάχνουν συνεχώς για την ανάπτυξη των τεχνολογιών υπό την ομπρέλα του IoT, η οποία επιτρέπει σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως τα κινητά τηλέφωνα και τα οχήματα να επικοινωνούν μεταξύ τους, καθώς αυτό θα αποτελέσει μια νέα πηγή εσόδων και προϊόντα- στυλοβάτες όσο η αγορά των smartphones παρουσιάζει επιβράδυνση.

Η Samsung έχει βασιστεί στην ανάπτυξη αυτών των νέων προϊόντων και υπηρεσιών τα τελευταία χρόνια με την ελπίδα ότι οι προσπάθειες αυτές θα αποδώσουν τελικά δίνονοντας μια νέα “μηχανή” κέρδους.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία συνεργάστηκε με την Intel για να δημιουργήσουν τον National IoT Strategy Dialogue,  μια οργάνωση που αποτελείται από άτομα από τη βιομηχανία της τεχνολογίας και από ακαδημαϊκούς. Σε αυτό το πλαίσιο θα συζητούν θέματα που σχετίζονται με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την παροχή συμβουλών για τη χάραξη πολιτικής των IoT που θα ακολουθούν τους κανονισμούς των ΗΠΑ.