Τι είχε πει η νέα πρωθυπουργός στον Ζ.Κ. Γιούνκερ για την λιτότητα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η επιστολή της Βασιλικής Θάνου στον πρόεδρο της Κομισιόν τον Φεβρουάριο με αφορμή την απαλλαγή της χώρας από τη λιτότητα.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η επιστολή που έστειλε η κ. Θάνου στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με την ιδιότητα της προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με την οποία δήλωνε ότι στηρίζει την κυβέρνηση στον αγώνα κατά της λιτότητας και ζητούσε λύση στο ελληνικό πρόβλημα.

Το πλήρες κείμενο της επίμαχης επιστολής έχει ως εξής:

«Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2015

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Ο ελληνικός λαός στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση στον αγώνα της κατά της λιτότητας. Τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα, τα οποία επιβλήθηκαν στους Έλληνες πολίτες (μείωση των μισθών και των συντάξεων, μέχρι 50%, αύξηση της φορολόγησης, απολύσεις εργαζομένων κ.λπ.), είχαν ως αποτέλεσμα τη φτωχοποίηση, το κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων, την ανεργία, την ύφεση της οικονομίας και τη δυστυχία του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού λαού, ο οποίος ουδεμία ευθύνη έχει για τη σπατάλη του δημοσίου χρήματος, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και για την εσφαλμένη φορολογική πολιτική, η οποία εφαρμόστηκε, μετά την υπογραφή του μνημονίου και κάτω από την επίβλεψη της τρόικας. Τα ανωτέρω μέτρα αποδείχθηκαν ανεπιτυχή, αφού η ύφεση συνεχίζεται, όπως επίσης, συνεχίζεται η φοροδιαφυγή των πλουσίων.

Η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός ζητούν να εξευρεθεί λύση, η οποία, μπορεί να φέρει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, μία λύση η οποία μπορεί να σταματήσει τη φτωχοποίηση και τη δυστυχία.

Η ιστορία και ο πολιτισμός της Ελλάδας (οι αρχαιότεροι στην Ευρώπη) αποδεικνύουν ότι ο ελληνικός λαός είναι λαός αξιοπρεπής, υπερήφανος, δραστήριος και δημιουργικός.

Εκτιμούμε πολύ κ. Πρόεδρε τις θετικές προσπάθειές σας για την εξεύρεση λύσης.

Εμείς, οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί, ως τμήμα του ελληνικού λαού, σας παρακαλούμε να παρέμβετε προς τα άλλα θεσμικά ευρωπαϊκά όργανα και προς τις κυβερνήσεις των άλλων ευρωπαϊκών κρατών, υπέρ των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης για να εξευρεθεί λύση, η οποία, θα εξασφαλίσει την ανάπτυξη, χωρίς την παράταση του μνημονίου, χωρίς μέτρα λιτότητας, μία λύση η οποία θα επιτρέψει στον ελληνικό λαό να ξαναβρεί την αξιοπρέπειά του.

Όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να καταλάβουν ότι η λύση στο ελληνικό ζήτημα θα ωφελήσει όχι μόνο τον ελληνικό λαό, θα ωφελήσει επίσης και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε ακόμη: Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας

Σχετικά άρθρα