Τι είναι αυτό που κάνει την Google να ξεχωρίζει;

Τι είναι αυτό που κάνει την Google να ξεχωρίζει;

Οι υπάλληλοι «αποκαλύπτουν» τα μυστικά της επιτυχίας.

Η μια μετά την άλλη έρευνες καταδεικνύουν την Google ως την καλύτερη εταιρεία για να εργαστεί κανείς. Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει την κορυφαία τεχνολογική εταιρεία να έρχεται πρώτη στις αξιολογήσεις;

Ας δούμε τι λένε οι ίδιοι οι υπάλληλοι σύμφωνα με το feedback που άφησαν στο Glassdoor

1. Η δουλειά τους έχει αντίκτυπο
Οι εργαζόμενοι έχουν ένα κοινό όραμα και είναι ενωμένοι για έναν κυρίως λόγο: Πιστεύουν πως η δουλειά τους επηρεάζει και τις ζωές των άλλων. «Η δουλειά μου χρησιμοποιείται και από άλλους χρήστες», δήλωσε ένας από τους developers των γραφείων της Καλιφόρνια. «Είναι κουλ πράγματα που κάνουν τη ζωή των γύρω μας πιο εύκολη».

2. Οφέλη για τις οικογένειες
Στα σχόλια των εργαζομένων υπήρχε κάτι κοινό: Όλοι ανέφεραν την πολιτική της εταιρείας τόσο για τις μητέρες αλλά και για τους πατεράδες. Η Google έχει ένα πιλοτικό σχέδιο για την πατρική άδεια. Έτσι, τόσο οι πατεράδες όσο και εκείνοι που υιοθετούν παιδιά μπορούν να πάρουν άδεια από 7 έως 12 εβδομάδες.
«Δεν είναι μόνο η πολιτική γενναιόδωρη , αλλά και η ατμόσφαιρα στη Google είναι τέτοια που μπορεί κάποιος να πάρει ολόκληρη την άδεια και να μην επηρεαστεί καθόλου η καριέρα του», έγραψε ένας εργαζόμενος.

3. Έξυπνοι συνάδελφοι
Το εργασιακό περιβάλλον επηρεάζεται άμεσα από το εργατικό δυναμικό της κάθε εταιρείας. Έτσι, οι εργαζόμενοι δηλώνουν ανοιχτά την ικανοποίηση τους για το επίπεδο των συναδέλφων τους. «Το να δουλεύεις με έξυπνους και εργατικούς ανθρώπους σου δίνει κίνητρο να εργαστείς ακόμα πιο σκληρά», σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

4. Έξυπνα προνόμια
Η Google είναι η εταιρεία που ουσιαστικά εφηύρε την έννοια των προνομίων του γραφείου. Από την ιατρική περίθαλψη, μέχρι το κομμωτήριο, από τα νόστιμα κουλουράκια στη καφετέρια μέχρι τα γεύματα σε εστιατόρια, και από το πόση άδεια δικαιούνται μέχρι την ελάχιστη αναμονή στην ουρά της καφετέριας, όλα αυτά έχουν ένα στόχο: να διατηρούν τους εργαζόμενους ικανοποιημένους .

5. Απαράμιλλες ευκαιρίες σταδιοδρομίας
Η εταιρεία έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα καθώς χρησιμοποιεί το ήδη υπάρχον προσωπικό. Τους εκπαιδεύει και τους δίνει διαρκώς λόγους για να αναπτύσσονται. Ακόμη και αν οι εργαζόμενοι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την Googleplex , έχοντας τη Google στο βιογραφικό τους, σίγουρα είναι μεγάλο αβαντάζ.

Διαβάστε ακόμα: Οι «αντίπαλοι» της Google