Τι υποστηρίζουν πηγές κοντά στην ΑirFastTickets για το «λουκέτο»

Τι υποστηρίζουν πηγές κοντά στην ΑirFastTickets για το «λουκέτο»

Το άρθρο 99 φαίνεται να είναι μονόδρομος για την εταιρεία - Οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Με κομμένα τα «φτερά» βρίσκεται η ΑirFastTickets, με τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών να δείχνουν πως φλερτάρει πράγματι με το άρθρο 99. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, η ΑirFastTickets έχει βάλει «λουκέτο», καθώς έχει αφήσει εδώ και τρεις μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους της στην Αθήνα, έχει απενεργοποιήσει τα επίσημα sites της, ενώ εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί και τα τηλέφωνα κρατήσεων.

Πρόσωπο από το στενό περιβάλλον της εταιρείας αναφέρει στο Fortune Greece πως η αρχή του τέλους ήταν για την ΑirFastTickets η επιβολή των capital controls στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή που παρακολουθούσε από κοντά το deal που είχε υπογραφεί με τους Κινέζους επενδυτές, όπως υποστήριζε τουλάχιστον η διοίκηση της εταιρείας,  όταν άκουσαν την είδηση για τα capital controls αποφάσισαν να διακόψουν κάθε δραστηριότητα στη χώρα και να κλείσουν τις κάνουλες της ρευστότητας.

Έτσι και αλλιώς αυτή δινόταν από την αρχή της συμφωνίας με το «σταγονόμετρο». Η ίδια πηγή τονίζει πως το όλο εγχείρημα εξαρτιόταν αποκλειστικά και μόνο από τους Κινέζους και πως η αποχώρησή τους μεταφράζεται σε «λουκέτο» εφόσον δεν υπάρχουν άλλοι επενδυτές που να είναι πρόθυμοι να επενδύσουν τη δεδομένη χρονική στιγμή στην ελληνική αγορά.

Το άρθρο 99 φαίνεται να είναι μονόδρομος για την ελληνικών συμφερόντων AirFastTickets, οι εργαζόμενοι της οποίας έχουν ήδη κινήσει τις νομικές διαδικασίες για επίσχεση εργασίας, αφού εδώ και τρεις μήνες δεν έχουν δει ούτε cent στο λογαριασμό τους.

Νωρίτερα στη HuffPost Greece ο γ.γ. Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θάνος Βασιλόπουλος, που βρισκόταν στα γραφεία της εταιρίας στον Πειραιά, επιβεβαίωσε πως οι περίπου 65 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες, και έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε αποκλειστεί πέρυσι από την IATA, ενώ διέψευδε μέχρι πριν λίγους μήνες ότι υπήρχε οποιοδήποτε πρόβλημα και ανακοίνωνε ότι έχει βρει Κινέζους επενδυτές.

Συγκεκριμένα AirFastTickets (AFT) και IATA ενεπλάκησαν σε διαπραγματεύσεις για την αποπληρωμή των οφειλών με την Ένωση των Αεροπορικών Εταιρειών να αφαιρεί από την AFT τη δυνατότητα να εκδίδει αεροπορικά εισιτήρια (Ιούνιος 2014).

Επίσης πριν από περίπου ένα χρόνο υπήρχαν πάλι πληροφορίες ότι η εταιρία κλείνει λόγω χρεών ύψους 45 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η εταιρία το είχε διαψεύσει με ανακοίνωσή της.