Τι κάνουν μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Τι κάνουν μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού
epa08249348 Two passers-by wear a protective face mask as they walk in Milan, Italy, 26 February 2020. Civil Protection Chief Angelo Borrelli said that the number of people which have died due to the COVID19 coronavirus in Italy has climbed to 12 while 374 have contracted the virus. EPA/MATTEO CORNER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τρεις πόλεις σε βόρεια, κεντρική και ανατολική Ευρώπη παίρνουν αυστηρά μέτρα.

Η μία μετά την άλλη, οι ευρωπαϊκές πόλεις παίρνουν αυστηρά μέτρα για να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Χαρακτηριστικά:

Βιέννη

Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε την διακοπή των καταστημάτων εκτός όσων πωλούν είδη πρώτης ανάγκης, την διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων με την Γαλλία, την Ισπανία και την Ελβετία. Τρία χωριά της περιοχής του Τυρόλου τίθενται σε καραντίνα.

Μαδρίτη

Η Ισπανία έχει καταγράψει 120 νεκρούς και περισσότερα από 4.200 κρούσματα της επιδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας και η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ θα δώσει το απόγευμα συνέντευξη Τύπου μετά την δημοσίευση των αριθμών αυτών που συνιστούν άλμα στην εξάπλωση της επιδημίας και αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κηρύξει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Χθες το βράδυ, ο απολογισμός βρισκόταν στους 84 νεκρούς και τα 3.004 κρούσματα.

Κίεβο

Η Ουκρανία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κλείσει τα σύνορά της στους αλλοδαπούς για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης της εξάπλωσης της επιδημίας.

«Σε 48 ώρες, η χώρα μας θα κλείσει τα σύνορά της στους ξένους υπηκόους», δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Αμυνας Ολέξι Ντανίλοφ.