Τι κοινό έχουν οι σπουδαίες εταιρείες;

Τι κοινό έχουν οι σπουδαίες εταιρείες;

Κοινά χαρακτηριστικά που έχουν τα «μεγάλα ονόματα».

Το να δώσει κανείς το σωστό όνομα σε μία startup ή μία επιχείρηση είναι πολύ σημαντικό. Ένα έξυπνο και κατάλληλο όνομα μπορεί να εντυπωσιάσει τους fans.

Αντίθετα, ένα βαρετό όνομα αποκαλύπτει την έλλειψη ενθουσιασμού προς την επιχείρησή σας.

Ευτυχώς, δεν είναι ποτέ αργά για να αλλάξετε το όνομα μιας εταιρείας. Μερικές από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις άλλαξαν τα ονόματά τους όταν απέκτησαν μια καλύτερη ιδέα για αυτό. Για παράδειγμα, η Xerox αρχικά λεγόταν The Haloid Photographic Company, ενώ η Nissan, Datsun. Και η LG αποφάσισε να αλλάξει το όνομά της από Lucky και GoldStar Co.

Δεν υπάρχει μαγική φόρμουλα για τη δημιουργία ενός καλού ονόματος μιας εταιρείας, αλλά υπάρχουν πέντε κοινά χαρακτηριστικά που έχουν όλα τα «μεγάλα ονόματα»:

Έύκολα να τα θυμηθείς και σε κάνουν να «κολλάς»

Όταν έρθει η στιγμή να βρείτε όνομα για την εταιρεία σας, δώστε στον εαυτό σας άφθονο χρόνο – ακόμη και μια εβδομάδα ή και περισσότερο. Εάν πιστεύετε ότι έχετε καταλήξει, συνεχίστε το «ψάξιμο». Διαλέξτε τα ονόματα που θυμάστε χωρίς να ανατρέξετε στη λίστα σας. Εάν κάποιο από αυτά σας έχει κολλήσει στο μυαλό, τότε υπάρχει μια καλή πιθανότητα να συμβεί το ίδιο και στους πελάτες σας.

Όσο πιο σύντομο, τόσο το καλύτερο

Τι κοινό έχει η Nike, η Apple, το Facebook, το Twitter και το eBay; Ναι, είναι πολύ επιτυχημένες εταιρείες, αλλά το όνομά τους έχουν μόνο δύο συλλαβές. Προτιμήστε, λοιπόν, κι εσείς ένα σύντομο και δυναμικό όνομα που δεν θα ξεχαστεί εύκολα.

Ορισμένα από αυτά κρύβουν μία ιστορία πίσω τους

Την Ημέρα των Ευχαριστιών, το 1904, η Holt Tractor Company προσέλαβε έναν φωτογράφο για να τραβήξει φωτογραφίες από το τελευταίο τρακτέρ ατμού. Σύμφωνα με τη βιογραφία του ιδρυτή της εταιρείας Μπέντζαμιν Χολτ, ο φωτογράφος σημείωσε πως το τρακτέρ «σκάει σαν μια κάμπια». Ο Holt άκουσε το σχόλιο και αναφώνησε: «Caterpillar!! Αυτό είναι το όνομα που πρέπει να δώσουμε στην εταιρεία!» Το 1910, ο Holt ανακοίνωσε και επίσημα το νέο όνομα της εταιρείας, Caterpillar. Συνεπώς, η έμπνευση μπορεί να έρθει χτυπήσει ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Έχουν τη δική τους γλώσσα ή δοκιμάζουν κάτι νέο και διαφορετικό

Η δημιουργία μιας λέξης δεν πρέπει να αποτελεί έσχατη λύση, αλλά πρώτη επιλογή. Οι ιδρυτές της Google και της Snapchat δεν βρήκαν τα ονόματα των εταιρειών τους σε ένα βιβλίο ή οπουδήποτε αλλού. Συνδυάστε δύο λέξεις ή έννοιες. Σκεφτείτε «έξω από το κουτί». Οι πελάτες εκτιμούν τα ανεξάρτητα, ριψοκίνδυνα σήματα που προσπαθούν να μείνουν μακριά από τον ανταγωνισμό. Προσπαθήστε να είστε διαφορετικοί.