Τι μας δίδαξε το φετινό Startup Europe Roadshow

Τι μας δίδαξε το φετινό Startup Europe Roadshow

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη το πρωί, 30 Απριλίου στο ALBA Graduate Business School, η συνάντηση του Start Up Europe Roadshow στην Αθήνα.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη το πρωί, 30 Απριλίου στο ALBA Graduate Business School, η συνάντηση του Start Up Europe Roadshow στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της οργάνωσης European Young Innovators Forum.

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η επικοινωνία φοιτητών και επίδοξων επιχειρηματιών με πέντε Έλληνες επιχειρηματίες (role models) οι οποίοι παρουσίασαν το έργο τους και απάντησαν στις ερωτήσεις του κοινού δίνοντας πρακτικές συμβουλές ως προς το πώς μπορεί κάποιος να ξεκινήσει και αλλά και να επεκτείνει μία επιχείρηση.

Οι κεντρικοί ομιλητές ήταν η κα Όλγα Σταυροπούλου, συνιδρύτρια και Πρόεδρος της εταιρείας Militos AE, η κα Ελευθερία Ζούρου, συνιδρύτρια της πλατφόρμας doctoranytime.gr, ο κ. Παναγιώτης Παπαγαπίου, Business coach ιδρυτής της εταιρείας Epathlon, ο κ. Γιώργος Καραμανώλης, συνιδρυτής της τεχνολογικής εταιρείας crowdpolicy.com και ο κ. Γιάννης Δοξαράς, συνιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της τεχνολογικής εταιρείας Warply

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το Start Up Manifesto όπου ο κ. Δημήτρης Δρακούλης της Telesto Technologies, κάλεσε τους παρευρισκομένους να το υπογράψουν με σκοπό να απευθυνθεί στον Πρωθυπουργό της χώρας μέσω της Επιτρόπου και Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κας Neelie Kroes.

Ακόμα, έγινε παρουσίαση του προγράμματος Horizon 2020 από τον κ. Viorel Peca, επικεφαλής του τμήματος για την καινοτομία στη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιακά Δίκτυα, Περιεχόμενο και Τεχνολογίες (CNECT) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών και της Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας, κ. Ανδρέας Στεφανίδης όπου τόνισε την σπουδαιότητα της δικτύωσης και αλληλοϋποστήριξης των νέων επιχειρηματιών μέσα από την συνεχή ανταλλαγή επαφών σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο για την στήριξη τόσο του Εθνικού όσο και του Ευρωπαϊκού επιχειρηματικού οικοσυστήματος.

Το StartUp Europe Roadshow, διοργανώνεται σε δέκα ευρωπαϊκές πόλεις για το έτος 2014. Η Αθήνα ήταν η 5η πόλη που διοργάνωσε το εργαστήριο ενώ σειρά έχει η Μαδρίτη στις 22 Μαΐου.

Διαβάστε ακόμη:

Ο άνθρωπος που έμαθε στους Έλληνες το online shopping

Το Warply αλλάζει τους κανόνες του mobile marketing

Το Horizon 2020 και η Ελληνική επιχειρηματικότητα