Τι να αναμένουμε από το μεγάλο event της Apple

Τι να αναμένουμε από το μεγάλο event της Apple
Photo:

Τα στελέχη της Apple αναμένεται να παρουσιάσουν τα τελευταία επιτεύγματα της εταιρείας.

Τη Δευτέρα, τα στελέχη της Apple θα …φορέσουν τα καλά τους και θα παρουσιάσουν τα τελευταία επιτεύγματα της εταιρείας που, όπως πάντα, θα σας αλλάξουν τη ζωή. Συγκεκριμένα, αύριο ξεκινάει στο Σαν Φρανσίσκο το ετήσιο συνέδριο World Wide Developers Conference της εταιρείας.

Σας προειδοποιούμε: το πιθανότερο είναι ότι δεν πρόκειται να παρουσιαστεί κάποιο νέο λαμπερό hardware, ούτε κάποια «φρέσκια» συσκευή για να σπεύσετε να την αγοράσετε. Επειδή το event αυτό απευθύνεται σε developers, οι μεγάλες ανακοινώσεις της Apple θα εστιάσουν σε προγράμματα λογισμικού όπως το Siri, το Apple Music και το λειτουργικό σύστημα που ήταν γνωστό μέχρι σήμερα ως OS X.

Ενώ άλλοι εικονικοί βοηθοί έχουν προχωρήσει μπροστά, το Siri έχει παραμείνει στάσιμο. Η Apple αναμένεται επιτέλους να του δώσει λίγη προσοχή, εισάγοντάς το στα Mac και ανοίγοντάς το σε τρίτους developers. Το πιθανότερο είναι ότι το Siri θα αναβαθμιστεί ώστε να βελτιωθεί η κατανόηση και η επεξεργασία αιτημάτων εκ μέρους του.

Όσο για το iOS, η Apple συνήθως δίνει μια γεύση της τελευταίας εκδοχής του στο WWDC, αλλά δεν λανσάρει την τελική εκδοχή στο κοινό παρά μόνο στο μεγάλο event παρουσίασης του επόμενου iPhone το φθινόπωρο. Αυτή η πρακτική επιτρέπει στην εταιρεία να παρουσιάζει μια έκδοση beta, να βρίσκει bugs και να βελτιστοποιεί τον σχεδιασμό του λογισμικού.

Επίσης, η Apple αναμένεται να μετονομάσει το OS X σε MacOS ή macOS με μικρό ‘m’ ώστε να ταιριάζει με τα watchOS, tvOS και iOS.

Ως προς το Apple Music, υπάρχει η πρόβλεψη για βελτίωση του σχεδιασμού της εφαρμογής, ιδιαίτερα σε σχέση με το Connect, το εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης για μουσικούς και θαυμαστές εντός του Apple Music.

Τέλος, το Apple Pay – η λειτουργία κινητών πληρωμών της εταιρείας – μάλλον θα επεκταθεί σε περισσότερες χώρες, όπως η Ελβετία, ενώ ίσως ανακοινωθούν αναβαθμίσεις και στα λειτουργικά συστήματα του Apple Watch (watchOS) και του Apple TV (tvOS).