Τι περιλαμβάνει ο ριζικός ανασχηματισμός που σχεδιάζει ο Τραμπ

Τι περιλαμβάνει ο ριζικός ανασχηματισμός που σχεδιάζει ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται υπό πίεση από τις αποκαλύψεις της έρευνας του Ρόμπερτ Μάλερ για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016.

Την πόρτα της εξόδου στον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι, αναμένεται να δείξει πολύ σύντομα ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σχεδιάζει έναν ριζικό ανασχηματισμό της κυβέρνησής του. Ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται υπό πίεση από τις αποκαλύψεις που φέρνει στο φως η έρευνα του Ρόμπερτ Μάλερ για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016, ενώ θέλει να αρχίσει ουσιαστικά μία άτυπη προεκλογική εκστρατεία για την επανεκλογή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της WSJ o Αμερικανός πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά σε στενό συνεργάτη του: «Σταμάτα να τηλεφωνείς στον Τζον Κέλι για οποιοδήποτε θέμα. Να τηλεφωνείς στον Νικ. Αυτός είναι ο άνθρωπός μου».

Ο Κέλι ανέλαβε τα καθήκοντα του προσωπάρχη πέρυσι με στόχο να βάλει τάξη στον Λευκό Οίκο, όπου η κατάσταση περιγραφόταν ως χαοτική. Ήρθε ωστόσο επανειλημμένα σε σύγκρουση με τον Ντόναλντ Τραμπ και η αποχώρησή του θεωρείται πλέον θέμα ημερών.