Τι περιμένει η Εθνική από την πώληση της Finansbank

Τι περιμένει η Εθνική από την πώληση της Finansbank
Photo:

Ζήτημα χρόνου η πώληση της τουρκικής θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας.

Στην πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην Finansbank προχωράει η Εθνική Τράπεζα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ημερησία», η τράπεζα βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με υποψήφιους επενδυτές και οι επικρατέστεροι «μνηστήρες» για την τουρκική τράπεζα είναι η Qatar National Bank, οι τουρκικές Garanti και Fibabanka, καθώς και ένας κινεζικός όμιλος.

Η Εθνική Τράπεζα υπολογίζει την καθαρή αξία του περιουσιακού στοιχείου στα 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που έχει ήδη ανακοινωθεί, η τράπεζα σχεδιάζει να καλύψει τις κεφαλαιακές της ανάγκες σύμφωνα με το βασικό σενάριο, ενώ με την πώληση της Finansbank θα καλύψει τις κεφαλαιακές της ανάγκες βάσει του δυσμενούς σεναρίου.

Υπενθυμίζεται πως η εξαγορά της Finansbank από την Εθνική Τράπεζα ήταν μία διαδικασία που άρχισε το 2006 και ολοκληρώθηκε οριστικά το 2008-αν και κάποιο μικρό κομμάτι εξαγοράστηκε λίγο αργότερα. Οι συνθήκες που διαμορφώνονται στην Τουρκία μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 1ης Νοεμβρίου ευνοούν τη διαδικασία πώλησης της Finansbank, αφού αναμένεται πως θα σταθεροποιηθεί η τουρκική λίρα.

Διαβάστε ακόμη:

Στη μάχη της αύξησης κεφαλαίων ρίχνονται οι τράπεζες