Τι πήγε στραβά με τα Google Glass;

Τι πήγε στραβά με τα Google Glass;

Ο επικεφαλής των εργαστηρίων της Google που δημιούργησαν τα έξυπνα γυαλιά δίνει τις δικές του εξηγήσεις.

Τα Google Glass κυκλοφόρησαν στις αρχές του 2013. Ωστόσο, ποτέ δεν κατάφεραν να εξελιχθούν στην επιτυχία που ανέμενε η Google. Έκτοτε, πολλοί επιχείρησαν να εξηγήσουν τι πήγε στραβά, αναφέροντας συχνά ως αιτίες την υψηλή τους τιμή και την άσχημη εμφάνισή τους. Αυτή τη φορά, ήρθε η σειρά του πλέον αρμόδιου να δώσει τις δικές του εξηγήσεις.

Ο επικεφαλής των εργαστηρίων της Google, Άστρο Τέλερ, που υπήρξε ο δημιουργός των «έξυπνων» γυαλιών, θεωρεί πως η εταιρεία έδωσε υπερβολικά μεγάλη έμφαση στην έκδοση Explorer, με την πρόωρη προώθησή τους. Το πρόγραμμα Explorer, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Google X, ήταν μεν μια πολύ καλή ιδέα, αλλά προσέδωσε μεγάλη δημοσιότητα στο Google Glass, πριν να είναι απόλυτα έτοιμα.

«Πήραμε μια πραγματικά μεγάλη απόφαση, αλλά και μια λιγότερο μεγάλη», ανέφερε ο Τέλλερ μιλώντας στο φεστιβάλ South By Southwest Interactive. «Η μεγάλη απόφαση ήταν πως δημιουργήσαμε το πρόγραμμα Explorer. Το πράγμα που δεν πήγε και τόσο καλά ήταν πως επιτρέψαμε, και μερικές φορές ενθαρρύναμε, την υπερβολική δημοσιότητα του προγράμματος.»

Η Google ανακοίνωσε στις 15 Ιανουαρίου του 2015 πως σταματά την παραγωγή του πρωτότυπου μοντέλου, αλλά πως θα συνεχίσει την ανάπτυξη του προϊόντος. Τον Φεβρουάριου του ίδιου έτους, η New York Times αποκάλυψε πως ο πρώην σχεδιαστής της Apple Τόνυ Φάντελ εργάζεται για την επανασχεδίαση των γυαλιών της Google, τα οποία δεν θα κυκλοφορήσουν πριν να είναι «απολύτως έτοιμα».