Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τους ξένους ηγέτες

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τους ξένους ηγέτες
epa06075279 US President Donald J. Trump (L) and German Chancellor Angela Merkel (R) attend the the launch event of the 'Women's Entrepreneurship Facility' within the second day of the G20 summit in Hamburg, Germany, 08 July 2017. The G20 Summit (or G-20 or Group of Twenty) is an international forum for governments from 20 major economies. The summit is taking place in Hamburg 07 to 08 July 2017. EPA/MICHAEL UKAS / POOL

Δημοσκόπηση της Pulse δείχνει ποιες είναι οι μεγαλύτερες συμπάθειες, αλλά και αντιπάθειες, για τους σημαντικότερους πολιτικούς στον κόσμο.

 

Ποια είναι η άποψη των Ελλήνων για ορισμένους ξένους ηγέτες; Ποιες χώρες χαίρουν ή όχι της συμπάθειας μας; Αυτά τα ερωτήματα κλήθηκε να απαντήσει δημοσκόπηση της Pulse για την “Καθημερινής της Κυριακής”.

Δημοφιλέστερος ξένος ηγέτης σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, είναι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, καθώς συγκεντρώνει 55% θετικές απόψεις. Ακολουθεί ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ με 43% και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Αρκετά συμπαθής είναι και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπινγκ, ο οποίος συγκεντρώνει 32% θετικών απόψεων. Στον αντίποδα, οι λιγότερο δημοφιλείς ηγέτες σύμφωνα με την άποψη των Ελλήνων, είναι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (29%), ο Αμερικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (27%) και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος συγκεντρώνει μόλις το 5% των θετικών απόψεων.

Στην αξιολόγηση χωρών, στο ερώτημα “πως αξιολογείτε τη στάση απέναντι στη χώρα μας;”, η Γαλλία συγκεντρώνει το 63% των θετικών αξιολογήσεων, ακολουθούμενη από την Κίνα που συγκεντρώνει το 54%. Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους Έλληνες, οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν 49% θετικές απόψεις. Στο 38% βρίσκονται οι θετικές απόψεις των ερωτηθέντων για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ φτάνουν στο 34% για την Ρωσία. Στο τέλος της κατάταξης, η Γερμανία που συγκεντρώνει το 24% των θετικών απόψεων και η Τουρκία που έφτασε μόλις στο 4%.