Τι πρέπει να δεις και να κάνεις εάν ταξιδεύεις για πρώτη φορά στο Λονδίνο

Τι πρέπει να δεις και να κάνεις εάν ταξιδεύεις για πρώτη φορά στο Λονδίνο
Photo:

Γιατί η βρετανική πρωτεύουσα δεν μοιάζει με καμία άλλη πόλη.

Χριστίνα Ζάχου

Όσες εικόνες και αν έχεις δει όταν φτάσεις και περπατήσεις στους δρόμους του Λονδίνου θα εντυπωσιαστείς. Γιατί η βρετανική πρωτεύουσα δεν μοιάζει με καμία άλλη πόλη. Και το μόνο σίγουρο είναι πως θα επιστρέψεις ξανά (και ξανά) για να ανακαλύψεις όλε τις ομορφιές της.

Σίγουρα θέλεις να δεις τα κυριότερα αξιοθέατα και τα μαγαζιά που θα απολαύσεις το τσάι σου και το eng;ish breakfast, αλλά προτείνω -αναλόγως και τις διαθέσιμες ημέρες σου- να μην ξοδέψεις πολύ χρόνο μόνο στα must see μουσεία κτλ. Γιατί η καρδιά του πραγματικού Λονδίνου χτυπάει μέσα στις γειτονιές και όχι εκεί που πάνε οι τουρίστες.

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα

Tower Bridge

Από τις διασημότερες γέφυρες της Ευρώπης. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε το 1894 και η θέα που προσφέρει θα τη θυμάσαι για πάντα. Η εντυπωσιακή γέφυρα είναι κινούμενη επιτρέποντας τα μεγάλα πλοία να συνεχίσουν το ταξίδι τους μέχρι τη γέφυρα του Λονδίνου. Φυσικά, αν την πετύχεις να ανοίγει εννοείται πως κάθεσαι να δεις αυτό το εντυπωσιακό θέαμα. Επιπλέον, μπορείς να επισκεφτείς το εσωτερικό των δύο πύργων που κρύβουν τον μηχανισμό ανέλκυσης της γέφυρας και να περπατήσεις στην πεζογέφυρα που ενώνει τους πύργους.

Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ 

Εδώ βρίσκεται η έδρα της Βρετανικής μοναρχίας. Τα ανάκτορα διαθέτουν 600 δωμάτια, ενώ η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει κρατήσει 19 δικά της δωμάτια. Έτσι, οι τουρίστες μπορούν να επισκεφτούν μεγάλο μέρος των ανακτόρων που άνοιξαν για πρώτη φορά τις πύλες τους μόλις το 1993. Η αλλαγή φρουράς κρατάει 45 λεπτά, είναι εντυπωσιακή και αξίζει να τη δεις εσύ που επισκέπτεσαι το μέρος για πρώτη φορά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Solife.gr