Τι προκάλεσε τη φωτιά που εκδηλώθηκε στην Πεντέλη;

Τι προκάλεσε τη φωτιά που εκδηλώθηκε στην Πεντέλη;
Καμένα αυτοκίνητα διακρίνονται στην Αργυρά Ακτή στο Μάτι, Τρίτη 24 Ιουλίου 2018. Απανθρακωμένα πτώματα βρέθηκαν σε χωράφι, σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από τη θάλασσα. Στην περιοχή δεν υπάρχει ακτή αλλά βράχια, γεγονός που δείχνει ότι οι άνθρωποι που πρέπει να επιχείρησαν να βρουν διέξοδο στη θάλασσα, εγκλωβίστηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μέσα στις φλόγες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

«Η χώρα δεν έχει χωροταξική πολιτική. Όποιος θέλει φτιάχνει ένα σπίτι και μετά εντάσσεται στο σχέδιο πόλης», δήλωσε ο Δήμαρχος Πεντέλης.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του News 24/7, υποστήριξε πως η φωτιά που εκδηλώθηκε στην Πεντέλη ξεκίνησε από ένα κομμένο καλώδιο της ΔΕΗ.

«Ήμουν ο πρώτος που πήγα στο Νταού Πεντέλης. Είδα κομμένο καλώδιο της ΔΕΗ κάτω. Από εκεί πιστεύω ότι ξεκίνησαν όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στεργίου, ο οποίος στάθηκε επίσης στην άριστη συνεργασία και την άμεση επέμβαση του Νίκου Τόσκα, αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

«Οι δήμαρχοι αντικατοπτρίζουν τους πολίτες. Η χώρα δεν έχει χωροταξική πολιτική. Όποιος θέλει φτιάχνει ένα σπίτι και μετά εντάσσεται στο σχέδιο πόλης».

Υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού που παραπέμπουν σε εμπρησμό εντοπίστηκαν στην Πεντέλη, σύμφωνα με σημερινό, πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εστίας».

Η εφημερίδα επικαλείται κυβερνητικό αξιωματούχο, σύμφωνα με τον οποίο, κλιμάκιο της ΕΥΠ που ερεύνησε στην Πεντέλη τις περιοχές έναρξης της φονικής πυρκαγιάς, «εντόπισε υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού που υποδηλώνουν πως την πυρκαγιά την έβαλε ανθρώπινο χέρι (…)».

Προσθέτει, ότι το σημείο στο οποίο βρέθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός «είχε ως “θέα” τη Ραφήνα και τον Μαραθώνα που φαίνεται ότι σημάδευαν οι δράστες».

Υπενθυμίζεται, ότι από τις πρώτες δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, αλλά και από το διάγγελμά του από την Αθήνα, καθώς και από δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, προκύπτει σαφής προβληματισμός για το γεγονός των πολλαπλών και παράλληλων εστιών, οι οποίες ανέρχονται σε 45, με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για «ασύμμετρο φαινόμενο».