Τι προβλέπει η εξαγορά της Avocarrot ύψους 20 εκατ. δολαρίων από τη γερμανική Glispa

Τι προβλέπει η εξαγορά της Avocarrot ύψους 20 εκατ. δολαρίων από τη γερμανική Glispa

Η Avocarrot με έδρα στην Αθήνα και το Σαν Φρανσίσκο δραστηριοποιείται στον κλάδο του mobile advertising με ειδίκευση στη native διαφήμιση.

Η Avocarrot, μέλος του διεθνούς δικτύου Endeavor, μη κερδοσκοπικού οργανισμού στήριξης της επιχειρηματικότητας, ανακοίνωσε την συμφωνία εξαγοράς της από την Glispa Global Group για $20 εκ., σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, περίπου τρία χρόνια μετά την ίδρυσή της από τους Κόννο Χρίστου, Γιώργο Ηρακλέους, Γιώργο Μακκούλη και Παναγιώτη Παπαγεωργίου.

Η Avocarrot με έδρα στην Αθήνα και το Σαν Φρανσίσκο δραστηριοποιείται στον κλάδο του mobile advertising με ειδίκευση στη native διαφήμιση. Πρόκειται ουσιαστικά για διαφημίσεις που εντάσσονται στο περιεχόμενο και την αισθητική των κινητών εφαρμογών με μόνη διαφορά τη σήμανση ως «sponsored». Η τεχνολογική πλατφόρμα Avocarrot Exchange αποτελεί marketplace για τέτοιες διαφημίσεις, με οφέλη για τους δημιουργούς περιεχομένου (κινητές εφαρμογές) και τους διαφημιζόμενους με 17x καλύτερη ανταπόκριση από τα παραδοσιακά banners, καλύτερη οικονομική απόδοση και εμπειρία για το χρήστη. Είχε λάβει στο παρελθόν χρηματοδότηση $2 εκ. από επενδυτές στην Ελλάδα, όπως η Odyssey Venture Partners και διεθνώς, έχει αναδειχθεί μεταξύ των 8 καλύτερων εταιρειών εκτός ΗΠΑ από τη Google for Entrepreneurs και ψηφίστηκε ‘Next Big Thing’ στο συνέδριο Αd:Τech το 2013. Το Μάρτιο του 2016 εντάχθηκε στο δίκτυο Endeavor μετά τη συμμετοχή της στο διεθνές πάνελ επιλογής στο Ντουμπάι.

Η Glispa Global Group ιδρύθηκε το 2008 και δραστηριοποιείται στο digital και mobile marketing με έδρα το Βερολίνο και παρουσία σε 180 χώρες. Η ομάδα της glispa αριθμεί περισσότερους από 100 εργαζομένους από 35 εθνικότητες. Η εταιρεία έχει κατακτήσει το βραβείο Red Herring και συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες του INC. 500.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η πλατφόρμα Avocarrot exchange θα ενοποιηθεί με την πλατφόρμα Ampiri της Glispa, για την καλύτερη οικονομική απόδοση των native διαφημίσεων για τους δημιουργούς κινητών εφαρμογών. Οι τέσσερις συνιδρυτές της Avocarrot καθώς και 14 ακόμα μέλη της ομάδας της θα ενσωματωθολυν στην ομάδα της Ampiri.