Τι προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ακίνητα της εταιρείας μεταβιβάζονται σε εταιρεία ειδικού σκοπού, εξασφαλίζοντας ενδιάμεση χρηματοδότηση 51,25 εκατ. ευρώ.

 

Ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 51,25 εκατ. ευρώ μέσω της μεταβίβασης των ακινήτων της σε εταιρεία ειδικού σκοπού, φέρεται να εξασφαλίζει η Folli Follie.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενδιάμεση αυτή χρηματοδότηση μετατρέπει τους ομολογιούχους πιστωτές της εταιρείας σε επενδυτές, εφόσον το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης που συμφωνήθηκε επί της αρχής προ ημερών θα προχωρήσει σε οριστική συμφωνία.

Οι όροι της παραπάνω συμφωνίας προβλέπουν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την ανάληψη παροχής χρηματοδότησης 51,25 εκατ. ευρώ από τους ομολογιούχους προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας από τη νέα εταιρεία.

Η τελευταία, ορίζεται ως υπό σύσταση εταιρεία στο νέο σχήμα, όπως και δύο ακόμη εταιρείες, Νέα Επιχείρηση, 100% θυγατρική της Νέας Μητρικής Εταιρείας και η Νέα Εταιρεία Ακινήτων, όπου μεταβιβάζονται ακίνητα της υπό εξυγίανση δραστηριότητας της Folli Folli μεταξύ των οποίων ακίνητα σε Ρουμανία, Άγιο Στέφανο, Σαντορίνη, στο Ψυχικό, το παλιό ΜΙΝΙΟΝ κ.α.

Σχετικά άρθρα