Ένα δοκιμαστήριο που κοστίζει 12 εκατ. δολάρια!

Ένα δοκιμαστήριο που κοστίζει 12 εκατ. δολάρια!

Το Metail είναι το πρώτο εικονικό δοκιμαστήριο  για όσους ψωνίζουν από το διαδίκτυο.

Το 2008 ο Tom Adeyoola παρουσίασε τα πρώτα εικονικά δοκιμαστήρια. Το Metail προσφέρει στον καταναλωτή την δυνατότητα να «δοκιμάσει» τα ρούχα διάσημων σχεδιαστών σε «απευθείας σύνδεση».

Έχοντας ως πηγή έμπνευσης τη γυναίκα του, η οποία ψώνιζε από το Ίντερνετ αλλά συχνά αντιμετώπιζε προβλήματα με τα ρούχα και τα νούμερα, ο Adeyoola αποφάσισε να ξεκινήσει αυτό το project «δίνοντας» απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα των διαδικτυακών αγοραστών, σχετικά με το αν θα τους ταιριάζει ένα ρούχο ή τι νούμερο να επιλέξουν. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και η εταιρεία κατάφερε να συγκεντρώσει 8 εκατ. δολάρια.

Στην εξαετία που μεσολάβησε η εταιρεία κατάφερε να μεγαλώσει, να αποκτήσει μόνιμη συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Cambridge και να δημιουργήσει συνεργασίες με εταιρείες όπως η Tesco. Τα τελευταία χρόνια οι υπεύθυνοι ανέπτυξαν στενές σχέσεις με τους εταίρους τους, αλλά δεν επαναπαύτηκαν και έδωσαν βαρύτητα στη στελέχωση της ομάδας και τη στρατηγική τους.

Η διαδικασία απλή. Ο χρήστης συμπληρώνει μια λίστα με τις αναλογίες του και στη συνέχεια μπορεί να δει πως θα είναι ένα ρούχο πάνω του.

Σήμερα, η εταιρεία έχει αυξήσει τη χρηματοδότηση της στα 12 εκατ. και έχει βάλει ως στόχο να γίνει το «MeModel», ο πιο αξιόπιστος οδηγός αγορών για online αγορές.

Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, το επόμενο βήμα επικεντρώνεται στην δημιουργία μιας εφαρμογής για κινητά, την οποία θα χρησιμοποιούν κάθε φορά που οι αγοραστές θα θέλουν να δοκιμάσουν ρούχα.

«Δεν μπορώ να σας πω πως ακριβώς θα μοιάζει η εφαρμογή αυτή, καθώς πρόκειται για μια νέα εμπειρία περιήγησης που θα κατοχυρώσουμε εμείς» είπε ο Adeyoola . «Αρκεί να πούμε ότι περιστρέφεται γύρω από τα πλεονεκτήματα της εταιρείας, δηλαδή θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να περιηγηθούν σε καταλόγους ρούχων και να “δοκιμάζουν” ρούχα που βλέπουν ή εκείνα που πιστεύουν πως θα τους ταίριαζαν».