Τι σημαίνει η έφεση για την απόφαση στο Μάτι – Οι ημερομηνίες

Τι σημαίνει η έφεση για την απόφαση στο Μάτι – Οι ημερομηνίες
Η Μαρία Ματρακίδη έχει αφήσει λίγα λουλούδια στο σημείο που βρήκε τραγικό θάνατο από τις φλόγες το 6 μηνών βρέφος στο Μάτι μετά την πυρκαγιά που έπληξε την Ανατολική Αττική, Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018. Στους 83 ανέρχονται οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, ενώ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εάν μέχρι το 2026 δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση τα αδικήματα παραγράφονται.

Στο εδώλιο του δευτεροβάθμιο δικαστηρίου θα καθίσουν ξανά σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι, δηλαδή οι 21 αθωωθέντες και οι πέντε από τους έξι καταδικασθέντες για την τραγωδία στο Μάτι, μετά από την έφεση για το σύνολο της πρωτόδικης απόφασης που άσκησε η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας την Τετάρτη.

Όπως μετέδωσε το news247.gr, ως προς τους καταδικασθέντες, θα εξεταστούν τόσο οι ποινές φυλάκισης που επιβλήθηκαν (από 3 έτη έως 111 χρόνια), όσο και τα ελαφρυντικά που χορηγήθηκαν σε ορισμένους από αυτούς. Τέλος, θα επανεξεταστεί και η απόφαση του δικαστηρίου να μετατραπούν οι επιβληθείσες ποινές σε εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ ημερησίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αναμένεται μέσα στον Ιούνιο να προσδιόρισει αν υπάρξουν εφέσεις από τους κατηγορουμένους ή από την εισαγγελία.

Η ελληνική Δικαιοσύνη καλείται να καθαρογράψει όσο το δυνατόν ταχύτερα την πρωτόδικη απόφαση προκειμένου οι διαδικασίες να κινηθούν με γοργούς ρυθμούς για την αποφυγή του ενδεχόμενου παραγραφής. Σημειώνεται πως εάν μέχρι το 2026 δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση τα αδικήματα παραγράφονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: