Τι σημαίνει για τη Microsoft το μεγάλο πλάνο αναδιαμόρφωσής της

Τι σημαίνει για τη Microsoft το μεγάλο πλάνο αναδιαμόρφωσής της
epa05270665 (FILE) A file photo dated 16 March 2016 showing trade show visitors passing the Microsoft company stand at the CeBIT computer trade show in Hanover, Germany. US technology giant Microsoft will release their 1st quarter 2016 results on 21 April 2016. EPA/MAURITZ ANTIN Photo:

Μεγάλες αλλαγές εν όψει για τον τεχνολογικό κολοσσό.

 

Η Microsoft ανακοίνωσε την Πέμπτη μια σημαντική αναδιοργάνωση βάσει της οποίας η εταιρεία θα εστιάσει ένα μεγάλο μέρος της λειτουργίας της σε δύο βασικά τμήματα: «Εμπειρίες & Συσκευές» και «Cloud + Τεχνητή Νοημοσύνη».

Επιπλέον, ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, ανακοίνωσε ότι ο εδώ και χρόνια επικεφαλής των Windows Terry Myerson θα εγκαταλείψει την εταιρεία μετά την ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Terry για την ηγεσία του στην ομάδα μου και σε όλη τη Microsoft», δήλωσε ο Nadella σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στους υπαλλήλους της Microsoft την Πέμπτη. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο Myerson έπαιξε έναν «κρίσιμο» ρόλο στην ανάπτυξη της νέας οργανωτικής δομής.

Η αναχώρηση του Myerson ίσως προκαλέσει έκπληξη σε κάποιους στο Redmond, οι οποίοι θυμούνται το στέλεχος της Microsoft ως έναν από τους ισχυρότερους και σημαντικότερους ηγέτες της εταιρείας. Ο Myerson ήταν στη Microsoft για δεκαετίες και ηγήθηκε του τμήματος Windows και Συσκευών της εταιρείας. Έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στην αναδιοργάνωση του προβληματικού τμήματος Windows Mobile και τα τελευταία χρόνια υπήρξε κομβικός για την ανάπτυξη των πάντων, από τα Windows 10 έως το Xbox. Πριν από την πρόσληψη του Nadella ως CEO της Microsoft, το όνομα του Myerson είχε συζητηθεί ως πιθανός αντικαταστάτης του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Steve Ballmer.

Ο Nadella δεν ανέφερε πότε θα φύγει επίσημα ο Myerson, αλλά σε σημείωμά του στο LinkedIn, ο Myerson είπε ότι αυτό θα συμβεί «μέσα στους επόμενους μήνες».

«Ο Satya κι εγώ συζητάμε εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα το συγκεκριμένο θέμα», έγραψε ο Myerson, «αλλά σήμερα αυτό πλέον γίνεται πραγματικότητα».

Το νέο τμήμα «Εμπειριών & Συσκευών» θα έχει ως επικεφαλής τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Microsoft, Rajesh Jha. Στο e-mail του προς τους υπαλλήλους, ο Nadella είπε ότι το τμήμα του Jha θα είναι επιφορτισμένο με τη δημιουργία ενός «ενοποιημένου ‘ήθους’ προϊόντων» σε ολόκληρη τη γκάμα συσκευών της Microsoft. Θα επιβλέπει επίσης την ανάπτυξη των Windows και τα κινητά προϊόντα της Microsoft, μεταξύ άλλων.

Ο Nadella ανακοίνωσε ότι μια σειρά στελεχών μέσα σε αυτά τα τμήματα θα βρεθούν σε νέες θέσεις. Ο Panos Panay, ο οποίος προηγουμένως ήταν αντιπρόεδρος του τμήματος Συσκευών της Microsoft, θα βρεθεί τώρα Επικεφαλής Προϊόντων για όλο το hardware. Και ο Joe Belfiore, αντιπρόεδρος λειτουργικών συστημάτων της Microsoft, θα τεθεί επικεφαλής του τμήματος Windows της εταιρείας.

Το δεύτερο μεγάλο τμήμα, το «Cloud + Τεχνητή Νοημοσύνη», θα διευθύνεται από τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο cloud της Microsoft, Scott Guthrie, όπως ανακοίνωσε ο Nadella. Το τμήμα του θα περιλαμβάνει μια ποικιλία δραστηριοτήτων εντός της Microsoft, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας cloud Azure, των υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου της εταιρείας, και όλων των προσπαθειών της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Μια τρίτη ομάδα μηχανικών που επικεντρώνεται στην τεχνητή νοημοσύνη και την έρευνα θα βρεθεί υπό την ηγεσία του εκτελεστικού αντιπροέδρου Harry Shum.

Ο Nadella είπε στους υπαλλήλους ότι η αναδιοργάνωση της Microsoft πιθανώς θα απαιτήσει μήνες για να ολοκληρωθεί.