Τι σημαίνει η εξαγορά του Βερόπουλου από τον Σκλαβενίτη

Τι σημαίνει η εξαγορά του Βερόπουλου από τον Σκλαβενίτη

Αλλάζει άρδην το σκηνικό στο χώρο του λιανεμπορίου.

Σε αλυσίδα με πανελλαδική παρουσία εξελίσσεται η εταιρεία «Σκλαβενίτης» μετά την εξαγορά των δραστηριοτήτων της εταιρείας «Βερόπουλος» στην Ελλάδα. Λεπτομέρειες για τους όρους της συμφωνίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, ωστόσο η «Σκλαβενίτης» εξέδωσε την Τρίτη ανακοίνωση με την οποία εξηγεί πως μετά την εξαγορά η εταιρεία θα λειτουργεί συνολικά 342 καταστήματα σε όλη τη χώρα.

Η «Σκλαβενίτης» ήλεγχε μέχρι σήμερα 160 καταστήματα, εκ των οποίων τα 11 λειτουργούν με την επωνυμία «Σκλαβενίτης», τα 12 είναι καταστήματα Cash & Carry και 38 λειτουργούν υπό την επωνυμία «Χαλκιαδάκης», της οποίας το 60% εξαγόρασε εντός του 2014 η εταιρεία «Βερόπουλος». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο τζίρος της «Σκλαβενίτης» θα ξεπερνάει πλέον τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση.

Η «Βερόπουλος» θα διατηρήσει τις δραστηριότητές της στα Σκόπια, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις που θα δρομολογηθούν στον κλάδο του λιανεμπορίου. Πληροφορίες κάνουν λόγο για αντίστοιχες προτάσεις της «Σκλαβενίτης» σε αλυσίδες όπως ο Γαλαξίας και ο Μασούτης, ενώ ερώτημα αποτελεί το ποια θα είναι η απάντηση ανταγωνιστικών εταιρειών όπως η «ΑΒ Βασιλόπουλος» ή η «Μαρινόπουλος».

Οι ζυμώσεις στον κλάδο συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς. Άλλωστε, και ο ιδρυτής της METRO, Παντελής Παντελιάδης, σε εκδήλωση του ΣΕΒΤ πριν λίγους μήνες είχε προαναγγείλει ανακατατάξεις στο χώρο σημειώνοντας πως «τα επόμενα χρόνια θα μείνουν εντός του παιγνιδιού το πολύ 8 με 10 αλυσίδες από 60 που είναι σήμερα».