Τι συζητήθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ- Μητσοτάκη

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το πρωί σήμανε συναγερμός, καθώς μετά το χτύπημα από δυνάμεις του Άσαντ εναντίον τουρκικών θέσεων στην πόλη Ιντλίμπ, η Άγκυρα θα άφηνε ανεξέλεγκτα τις προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα.

Τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, είχε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την κατάσταση στην Τουρκία και τις κινήσεις μεταναστών προς τα ελληνικά σύνορα και ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την Καγκελάριο για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη, θα επισκεφθεί από σήμερα, εκτάκτως, τρία νησιά του ανατολικού Αιγαίου επισκέπτεται από σήμερα εκτάκτως. Ο υπουργός θα επισκεφθεί αρχικά τη Μυτιλήνη και στη συνέχεια θα μεταβεί με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης σε Χίο και Σάμο.

Και στα τρία νησιά ο υπουργός θα επιθεωρήσει τις τοπικές λιμενικές αρχές, ενώ θα έχει συνάντηση με τα στελέχη του λιμενικού σώματος για το θέμα του προσφυγικού και την καλύτερη αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών. Ήδη με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας οι λιμενικές αρχές και των τριών αυτών νησιών ενισχύονται από σήμερα.

Το πρωί σήμανε συναγερμός, καθώς μετά το χτύπημα από δυνάμεις του Άσαντ εναντίον τουρκικών θέσεων στην πόλη Ιντλίμπ, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 33 Τούρκοι στρατιώτες, η Άγκυρα θα άφηνε ανεξέλεγκτα τις προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα.

Μάλιστα, υπήρξαν και βίντεο τουρκικών μέσων, στα οποία εμφανίζονταν ομάδες ατόμων να προχωρούν πεζή προς τα ελληνικά σύνορα.

Σχετικά άρθρα