Τι σκέφτονται πραγματικά τα διοικητικά συμβούλια για τις προτάσεις ESG

Τι σκέφτονται πραγματικά τα διοικητικά συμβούλια για τις προτάσεις ESG
Πόσο συχνά εγκρίνονται οι προτάσεις ESG; Και οι εταιρείες με ισχυρές επιδόσεις έχουν ευκολότερο έργο όταν πρόκειται να περάσουν τις προτάσεις ESG;

του Lance Lambert

Φέτος, οι εταιρείες στις ΗΠΑ είχαν αριθμό-ρεκόρ κοινωνικών και περιβαλλοντικών προτάσεων (ESG) στις συνελεύσεις των μετόχων.

Αλλά πόσο συχνά εγκρίνονται οι προτάσεις ESG; Και οι εταιρείες με ισχυρές επιδόσεις έχουν ευκολότερο έργο όταν πρόκειται να περάσουν τις προτάσεις ESG;

Για να μάθουμε, το Fortune επικοινώνησε με τη Diligent, τον παγκόσμιο ηγέτη στη σύγχρονη διακυβέρνηση που παρέχει λύσεις SaaS σε θέματα διακυβέρνησης, κινδύνου, συμμόρφωσης και ESG. Η Diligent εξέτασε 1.185 περιβαλλοντικές και κοινωνικές προτάσεις μετόχων σε 790 συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου 2016 και Ιουνίου 2022 σε 320 εταιρείες.

  • 27,9% είναι το μέσο ποσοστό ψήφων που υποστηρίζουν τις προτάσεις ESG.
  • 30,4% είναι το μέσο ποσοστό ψήφων που υποστηρίζουν «περιβαλλοντικές» προτάσεις των μετόχων.
  • 26,8% είναι το μέσο ποσοστό ψήφων που υποστηρίζουν «κοινωνικές» προτάσεις των μετόχων.
  • 358 «περιβαλλοντικές» προτάσεις μετόχων υποβλήθηκαν κατά την εξαετή περίοδο που μελέτησε η Diligent.
  • 827 «κοινωνικές» προτάσεις μετόχων υποβλήθηκαν κατά την εξαετή περίοδο που μελέτησε η Diligent.

Οι προτάσεις ESG αυξάνονται – αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των ψήφων εξακολουθεί να είναι εναντίον τους. Μόνο περίπου 1 στις 4 προτάσεις λαμβάνει θετική ψήφο.

  1. Οι εταιρείες με υψηλές επιδόσεις είχαν λίγο πιο εύκολο έργο να περάσουν τις «περιβαλλοντικές» προτάσεις.

Οι ερευνητές στην Diligent προσπάθησαν να ανακαλύψουν εάν οι εταιρείες με κορυφαίες επιδόσεις (σε όρους συνολικής απόδοσης προς τους μετόχους) έλαβαν περισσότερες θετικές ψήφους για τις προτάσεις τους για ESG.

Τα ευρήματα είναι μικτά.

Μεταξύ των εταιρειών με κορυφαίες επιδόσεις, το 34,67% των «περιβαλλοντικών» προτάσεών τους έλαβε θετική ψήφο. Αυτό είναι υψηλότερο από τις εταιρείες με σχετικά χαμηλότερες επιδόσεις. Όχι όμως κατά πολύ. Μεταξύ των εταιρειών με τις χαμηλότερες συνολικές αποδόσεις προς τους μετόχους, το 31,15% των «περιβαλλοντικών» προτάσεών τους έλαβε θετική ψήφο.

  1. Το ίδιο συμβαίνει και με τις «κοινωνικές» προτάσεις. Οι εταιρείες με κορυφαίες επιδόσεις είχαν μόνο ένα μικρό πλεονέκτημα.

Μεταξύ των εταιρειών με κορυφαίες επιδόσεις, το 29,08% των «κοινωνικών» προτάσεών τους έλαβε θετική ψήφο. Μεταξύ των εταιρειών με τις χαμηλότερες αποδόσεις προς τους μετόχους, το 27,14% των «κοινωνικών» προτάσεών τους έλαβε θετική ψήφο.

Τι είπαν οι ερευνητές: «Τα δεδομένα δείχνουν ότι περισσότερες περιβαλλοντικές και κοινωνικές προτάσεις των μετόχων ήταν επιτυχείς σε ετήσιες συνελεύσεις στις εταιρείες με κορυφαίες επιδόσεις με βάση τις συνολικές αποδόσεις προς τους μετόχους τους 12 μήνες πριν από την ψηφοφορία. Επιπλέον, η μέση υποστήριξη για περιβαλλοντικές και κοινωνικές προτάσεις των μετόχων ήταν υψηλότερη στις εταιρείες με τις κορυφαίες επιδόσεις».

Πηγή: Fortune.com