Τι σκοπεύουν να «θυσιάσουν» οι Ευρωπαίοι προκειμένου να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον

Τι σκοπεύουν να «θυσιάσουν» οι Ευρωπαίοι προκειμένου να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον
epa08697373 A couple of pedestrians wearing protective face masks walk past a deserted bistrot terrace at lunch time, in the latin quarter in central Paris, France, 25 September 2020. Cases of coronavirus SARS-CoV-2 which causes the Covid-19 disease have surged to over 16,000 new cases recorded in a 24 hour period in France. The French government has announced new measures to be implemented in zones of active circulation for the virus, dubbed Ôred zonesÕ. The measures include limiting gatherings to 10 people or less, and imposing a 10pm curfew on bars and restaurants - an initiative which is facing push-back from restaurant and bar owners who claim their livelihoods are already at stake following the total lockdown earlier in the year. EPA/IAN LANGSDON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ΕΕ σχεδιάζει ένα μεγάλο πακέτο νέων πολιτικών για την αντιμετώπιση της ρύπανσης, συμπεριλαμβανομένων μέτρων.

Η πλειονότητα των Ευρωπαίων πολιτών σκοπεύει να κάνει λιγότερα αεροπορικά ταξίδια και ήδη καταναλώνει λιγότερο κρέας προκειμένου να βοηθήσει να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ/EIB).

Από τους 27.700 ερωτηθέντες στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ, το 74% δήλωσαν ότι σκοπεύουν να κάνουν λιγότερα αεροπορικά ταξίδια για περιβαλλοντικούς λόγους, μόλις αρθούν οι περιορισμοί της COVID-19. Σε αυτό το ποσοστό περιλαμβάνεται το 43% των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι αυτό θα το κάνουν σε μόνιμη βάση και το 31% των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι θα το κάνουν περιστασιακά.

Ο ευρωπαϊκός αεροπορικός κλάδος βρίσκεται στο μικροσκόπιο καταναλωτών και ρυθμιστικών αρχών για το αποτύπωμα άνθρακα που αφήνει, την ώρα που οι αεροπορικές εταιρίες βρίσκονται αντιμέτωπες με κατάρρευση της ζήτησης λόγω της πανδημίας.

Σε ερώτηση εάν σχεδιάζουν να επιλέξουν το τρένο από το αεροπλάνο για ταξίδια μικρών αποστάσεων, το 71% των ερωτηθέντων απάντησαν καταφατικά.

Στην έρευνα της ΕΤΕπ, που διενεργήθηκε τον Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2020, το 66% των Ευρωπαίων δήλωσαν ότι ήδη καταναλώνουν λιγότερο κρέας για να βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή και επιπλέον 13% ότι σχεδιάζουν να το κάνουν.

Τα lockdowns που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας της COVID-19 είχαν ως αποτελέσματα τη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών CO2 το 2020 συγκριτικά με τα τελευταία χρόνια, αλλά η περυσινή χρονιά και πάλι κατετάγη μεταξύ των θερμότερων που έχουν καταγραφεί – γεγονός που τονίζει την ανάγκη για ταχύτερη ανάληψη δράσης προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές και να αποφευχθεί μια καταστροφή αύξηση της θερμοκρασίας μελλοντικά.

Η ΕΕ σχεδιάζει ένα μεγάλο πακέτο νέων πολιτικών για την αντιμετώπιση της ρύπανσης, συμπεριλαμβανομένων μέτρων, όπως η αναβάθμιση κτιρίων προκειμένου να είναι λιγότερο ενεργοβόρα, η υποχρέωση των αυτοκινητοβιομηχανιών να πληρούν αυστηρότερα πρότυπα για τους ρύπους και η επιβολή υψηλότερου κόστους άνθρακα στα εργοστάσια.

Οι Βρυξέλλες θέλουν επίσης να βοηθήσουν τους καταναλωτές να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές. Η ΕΕ έχει θέσει ως στόχο να υπάρχουν 3 εκατ. δημόσιοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2030. Φέτος τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση για τα πλαστικά καλαμάκια και μαχαιροπήρουνα μιας χρήσης.

«Οι πολίτες νιώθουν τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής και θέλουν η κλιματική κρίση να αντιμετωπιστεί με πρωτοφανή δράση», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της EIB Αμπρουάζ Φαγιόλ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η EIB, ο χρηματοδοτικός βραχίονας της ΕΕ, μπορεί να βοηθήσει τους πολίτες να υιοθετήσουν φιλικές προς το περιβάλλον συνήθειες με τη χρηματοδότηση καθαρών μεταφορών με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.