Τι θα δούμε στη φετινή έκθεση CES του Λας Βέγκας

Τι θα δούμε στη φετινή έκθεση CES του Λας Βέγκας

Η τεχνολογική φαντασμαγορία έχει στο επίκεντρο τα «έξυπνα» σπίτια, το Internet of Things και τα drones.

Το Consumer Electronics Show (CES) διεξάγεται φέτος από τις 6 έως τις 9 Ιανουαρίου. Περισσότεροι από 3.500 εκθέτες αναμένεται να προσελκύσουν 160.000 επαγγελματίες από τη βιομηχανία της τεχνολογίας.

Το επίκεντρο της έκθεσης έχει πια μετακινηθεί. Δεν είναι πλέον οι κάμερες, οι τηλεοράσεις και τα κινητά τηλέφωνα, αλλά η «ψηφιοποίηση» του καθημερινού μας χώρου και η εξάπλωση αυτού που ονομάζεται Internet των πραγμάτων. Συσκευές, δηλαδή, που επικοινωνούν μεταξύ τους και με το Internet και αναλαμβάνουν το έλεγχο διαδικασιών της ζωής μας. Και, έχοντας περάσει πια το στάδιο όπου αναρωτιόμασταν αν κάτι είναι δυνατό -είναι πια-, βρισκόμαστε στο σημείο που δοκιμάζουμε τις καλύτερες λύσεις.

Όλα, λοιπόν, δείχνουν στο «έξυπνο» σπίτι. Η φετινή έκθεση έχει έναν χώρο 2.300 τετ. μέτρων που φιλοξενεί λύσεις οικιακού αυτοματισμού και ελέγχου με εταιρείες όπως ADT, Bosch Honeywell, Lowe’s και Logitech. Εκεί θα γίνεται επίδειξη των λειτουργιών και των συσκευών σε πραγματικά σενάρια.

Για πρώτη φορά θα υπάρχει χώρος αφιερωμένος στα drones, τα ιπτάμενα τηλεκατευθυνόμενα οχήματα που καταναλωτές και επαγγελματίες σπεύδουν να αποκτήσουν και για τα οποία η FAA σπεύδει να ορίσει νομοθεσία για να μην αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των αιθέρων.

Ως προς τις συσκευές, είναι άγνωστο ακόμα αν η Samsung θα παρουσιάσει εκεί το νέο Galaxy S6. Ξέρουμε, όμως, πως θα παρουσιάσει τον πρώτο All-in-One υπολογιστή με κυρτή οθόνη, ενώ η LG και η SONY θα παρουσιάσουν τις νέες τηλεοράσεις με ανάλυση 8Κ.

Θα έχουμε, φυσικά, όλα τα νέα smartwatch. Θα δούμε λύσεις για τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα που «τρέχουν» Android ή iOS. Θα θαυμάσουμε τους νέους 3D Printers και θα εντυπωσιαστούμε από τα Virtual Reality γυαλιά της Oculus Rift και της SONY.

Πλήρες ρεπορτάζ τις επόμενες ημέρες.