Ποια είναι τα σχέδια του ΟΤΕ για τη NOVA

Ποια είναι τα σχέδια του ΟΤΕ για τη NOVA

Στάση αναμονής κρατά ο Οργανισμός μέχρις ότου σταθεροποιηθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Οι εξελίξεις στο ευρύτερο περιβάλλον είναι αυτές που θα καθορίσουν τις κινήσεις του ΟΤΕ σε σχέση με την διεκδίκηση της ΝΟVA. Αυτή τη στιγμή ο όμιλος ΟTΕ βρίσκεται σε στάση αναμονής, καθώς εκτιμά ότι ο χρόνος δεν είναι κατάλληλος να προχωρήσει σε κάποια κίνηση στο πεδίο των εξαγορών, τόνισαν τα στελέχη του ομίλου κατά την τηλεφωνική συνδιάσκεψη για τον σχολιασμό των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2014.

Ο επικεφαλής του ομίλου ΟTΕ Μιχάλης Τσαμάζ και ο γενικός διευθυντής οικονομικών θεμάτων Μπάμπης Μαζαράκης απαντώντας σε ερωτήσεις των αναλυτών σημείωσαν ότι δεν έχουν να πουν οτιδήποτε σχετικό με την NOVA, τονίζοντας, όμως, ότι η κατάσταση επιβάλλει ιδιαίτερη προσοχή στις κινήσεις των εταιρειών. Σημείωσαν ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν αφού προηγουμένως σταθεροποιηθεί το εξωτερικό περιβάλλον.

Δεν πρόκειται να πιεστούμε να απαντήσουμε σε κάποια κίνηση ανταγωνισμού αν δεν είμαστε σίγουροι για την κίνηση μας, σημείωσαν χαρακτηριστικά τα στελέχη του ΟTΕ απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των αναλυτών.

Η πώληση του 10% από την κυβέρνηση

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι απαντήσεις και σε ότι αφορά τόσο την περίπτωση πώλησης του 10% από το Δημόσιο, όσο και αναφορικά με την πώληση του ποσοστού που κατέχει το ρουμανικό δημόσιο στην θυγατρική της Ρουμανίας.

Για το 10% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟTΕ που βρίσκεται στην κατοχή του Δημοσίου τα στελέχη του ΟTΕ σημείωσαν ότι δεν έχουν οποιοδήποτε σχόλιο, καθώς είναι ένα θέμα για το οποίο η κυβέρνηση θα πρέπει να διατυπώσει τη θέση της.

Για την αγορά της Ρουμανίας, ξεκαθάρισαν ότι ο ΟTΕ αναμένει την απάντηση της Ρουμανικής κυβέρνησης προκειμένου στη συνέχεια να γίνουν οι οποιεσδήποτε κινήσεις από την πλευρά του ομίλου.

Σε ερώτηση σχετικά με το μέρισμα των 8 λεπτών ανά μετοχή που θα διανείμει φέτος ο ΟTΕ για την προηγούμενη χρήση, μετά από μια τετραετία κατά τη διάρκεια της οποίας δεν έδωσε χρήματα στους μετόχους, ο κ. Μαζαράκης έκανε λόγο για φρόνιμη απόφαση και σημείωσε ότι επιθυμία της διοίκησης είναι οι μέτοχοι να παίρνουν μέρισμα.

Τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου ανέρχονται σε 1 δισ. ευρώ, ενώ νωρίτερα μέσα στο μήνα αποπληρώθηκε με μετρητά ομόλογο 450 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο έληγε.

Οι νέες προοπτικές του Ομίλου

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης αναφορά έγινε και στην νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπεγράφη πριν λίγους μήνες, για την οποία σημειώθηκε ότι είναι σε θετική κατεύθυνση.

Τα στελέχη του ΟTΕ εκτίμησαν ότι το 2015 δεν θα είναι μια εύκολη χρονιά σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται ο όμιλος, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα παραμένει η μείωση των δαπανών, αλλά και η βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη.