Τι θα καταθέσει σήμερα ο Ζούκερμπεργκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τι θα καταθέσει σήμερα ο Ζούκερμπεργκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

«Τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουμε κάνει αρκετά για να εμποδίσουμε τα εργαλεία να προκαλούν ζημιές», τονίζει ο ιδρυτής του Facebook.

Ο ιδρυτής και CEO του Facebook θα βρεθεί σήμερα το απόγευμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σύμφωνα με το CNBC, αναμένεται να καταθέσει ότι το κοινωνικό δίκτυο δεν έχει κάνει αρκετά για να εμποδίσει τα εργαλεία του να προκαλούν «ζημιά».

«Έχει γίνει σαφές τα τελευταία περίπου δύο χρόνια ότι δεν έχουμε κάνει αρκετά για να εμποδίσουμε τα εργαλεία που αναπτύξαμε από το να χρησιμοποιούνται για να κάνουν κακό», τονίζει ο Μαρκ Ζούγκερμπεργκ στα σχόλια που ετοιμάζεται να κάνει στους Ευρωπαίους αξιωματούχους και παρουσιάζει το NBC News.

«Είτε είναι ψευδείς ειδήσεις, ξένη παρέμβαση σε εκλογές ή προγραμματιστές που κάνουν κατάχρηση των πληροφοριών του κόσμου, δεν είχαμε μία ευρεία οπτική των ευθυνών μας», θα τονίσει. «Ήταν λάθος και λυπάμαι», θα προσθέσει.

Η σημερινή ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα μεταδοθεί με live streaming και αφορά το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων προς τη συμβουλευτική εταιρεία Cambridge Analytica που εκτός των άλλων εργάστηκε και για την προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ.

Η τελευταία, που έχει κηρύξει πτώχευση και στη Μεγάλη Βρετανία και στις ΗΠΑ, επιμένει ότι δεν χρησιμοποίησε τα δεδομένα των χρηστών.