Τι θα περιλαμβάνει το «καλάθι» Μητσοτάκη στη 84η ΔΕΘ

Τι θα περιλαμβάνει το «καλάθι» Μητσοτάκη στη 84η ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης: "Προστασία προσωπικών Δεδομένων" με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, στην Αθήνα, Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Οι φοροελαφρύνσεις και οι μεταρρυθμίσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε φοροελαφρύνσεις, μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη θα εστιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρώτη του εμφάνιση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Βασικός στόχος του πρωθυπουργού, η παρουσίαση ενός κοστολογημένου αναπτυξιακού σχεδίου αξιοπιστίας, «χωρίς παροχολογίες» και «πλειοδοσία υποσχέσεων».

Το Μέγαρο Μαξίμου εστιάζει σε ένα πρόγραμμα που θα επικεντρώνεται στη στήριξη νέων επενδύσεων και με βασικούς «πυλώνες» τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη μείωση φόρων, καθώς και την εμπέδωση της ασφάλειας σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας.

Ο πρωθυπουργός από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσει συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε διάφορους τομείς και θα αναλύσει με κάθε λεπτομέρεια το κυβερνητικό σχέδιο, με κεντρικό σύνθημα «ανάπτυξη για όλους».

O πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο πακέτο που θα εμπεδώσει την εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία, ενώ θα προβεί σε έναν απολογισμό των κυβερνητικών δράσεων και νομοθετημάτων της κυβέρνησης από την ημέρα καθηκόντων της έως και σήμερα.

Οι φοροελαφρύνσεις στη ΔΕΘ

Ο κ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο το βράδυ του Σαββάτου, αναμένεται να αναφερθεί στη μείωση από τη χρήση 2019 του εταιρικού φορολογικού συντελεστή από το 28% στο 24% και από τη χρήση 2020 στο 20%, στη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων από το 10% στο 5% από τη φετινή χρήση, στην αναστολή του ΦΠΑ στην παράδοση νεόδμητων ακινήτων για τρία έτη, δηλαδή έως και το 2022, στη αναστολή της εφαρμογής του φόρου υπεραξίας στα ακίνητα για επιπλέον τρία έτη, δηλαδή έως το τέλος του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξουν ανακοινώσεις για μείωση της φορολογίας. Θα αφορά την κλίμακα και το εισαγωγικό συντελεστή. Από 22% που είναι σήμερα θα υποχωρήσει στο 9% μέχρι 10.000 ευρώ, η αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί καθώς και η διατήρηση του αφορολόγητου ορίου.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση έχει δώσει ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής στο κομμάτι επενδύσεις.

Ήδη «τρέχουν» οι διαδικασίες για το Ελληνικό, ξεμπλοκάρουν επενδύσεις όπως στις Σκουριές, στην Αφάντου της Ρόδου και στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, ενώ σχεδιάζεται ένα επενδυτικό νομοσχέδιο σκούπα που θα μειώνει την γραφειοκρατία και θα κάνει ευκολότερο το επιχειρείν.

Μήνυμα για προσέλκυση επενδυτών

Πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να εκπέμψει, μέσα και έξω από τη χώρα, ένα ξεκάθαρο μήνυμα προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα.

Αυτό έκανε κατά τις επισκέψεις του στη Γαλλία, την Γερμανία και την Ολλανδία και το επανέλαβε κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος.

Συγκεκριμένα, παρουσίασε το ελληνικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, δίνοντας έμφαση στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας στον οικονομικό τομέα, αναφέρθηκε στην απλοποίηση των διαδικασιών για τις επενδύσεις, επεσήμανε τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται στη χώρα μας και ζήτησε εξαίρεση από τους αμερικανικούς δασμούς του εξαγόμενου στις ΗΠΑ ελληνικού ελαιολάδου.

Το πρόγραμμα επίσκεψης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί το απόγευμα της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, για τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου

18:00 Αναχώρηση από αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για Θεσσαλονίκη
19:00 Ενημέρωση από στελέχη της Fraport για την πρόοδο των έργων στο αεροδρόμιο
(Δεν θα υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη)
19:30 Συνάντηση με την Εθνική Ομάδα Τυφλών κατά τη διάρκεια της Προπόνησής τους
(Δεν θα υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη)
20:45 Συνάντηση με Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα (ξενοδοχείο «ΜΕΤ»)
21:30 Συνάντηση με δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο «Electra Palace»

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου

10:00 Συνάντηση με το ΔΣ της ΔΕΘ και το ΔΣ των εργαζομένων της ΔΕΘ

10:30-13:15 Επίσκεψη σε περίπτερα της ΔΕΘ

13:20 Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (TAP 2 OPEN Bootcamp)

20:00 Ομιλία Πρωθυπουργού στο Βελλίδειο

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου

13:00 Συνέντευξη Τύπου Πρωθυπουργού