Τι θα συζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους πολιτικούς αρχηγούς

Τι θα συζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους πολιτικούς αρχηγούς
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (κ) περιμένει για να υποδεχτεί τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ (Δ) κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, στο Μέγαρο Μαξίμου, Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει, μεταξύ άλλων, τους πολιτικούς αρχηγούς για την παρουσίαση των ελληνικών θέσεων στην αμερικανική ηγεσία και τις συζητήσεις για επενδύσεις αμερικανικών κεφαλαίων στην Ελλάδα.

Ξεκινά σήμερα το μεσημέρι ο κύκλος των κατ’ ιδίαν συναντήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις επαφές του στις ΗΠΑ.

Στις 12:00, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μία ώρα αργότερα, στη 13:00, θα δεχθεί την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Το απόγευμα, στις 17.00 και στις 18.00 αντίστοιχα θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο και τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Το πρωί της Δευτέρας, στις 11π.μ., θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την παρουσίαση των ελληνικών θέσεων στην αμερικανική ηγεσία και τις συζητήσεις για επενδύσεις αμερικανικών κεφαλαίων στην Ελλάδα, όπως επίσης και για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Για την έκβαση των συναντήσεων σε αμερικανικό έδαφος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σχολίασε χθες σε συνέντευξή του πως «ο πρωθυπουργός είναι πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των συζητήσεων που έγιναν και στην κλειστή και στη διευρυμένη συνάντηση» με τον Αμερικανό πρόεδρο, προσθέτοντας πως κατά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών «θα αναδείξει τα όσα επετεύχθησαν».

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ατζέντα είναι πιθανόν να βρεθούν ο εκλογικός νόμος και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.