Τι θα συζητήσει ο πρόεδρος της Κύπρου με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ

Τι θα συζητήσει ο πρόεδρος της Κύπρου με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ

Να αποτελέσει η συνάντηση των δύο ανδρών στις 27 Σεπτεμβρίου καλή βάση για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό ελπίζει ο Νίκος Αναστασιάδης.

Την εκτίμηση ότι θα είναι σημαντική από πάσης απόψεως η συνάντησή του με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης. Η συνάντηση θα γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου, στην Ουάσινγκτον ύστερα από πρόσκληση του κ. Μπάιντεν.

Η επαφή με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο «δημιουργεί όλες τις ευκαιρίες για σε βάθος συζήτηση των απόψεων της ελληνοκυπριακής πλευράς στο Κυπριακό και για τη συμβολή που μπορεί να έχει η κυβέρνηση των ΗΠΑ», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης και πρόσθεσε: «Την ίδια ώρα, πιστεύω ότι αποτελεί και ένδειξη του γεγονότος ότι η αναβάθμιση και η εμβάθυνση των σχέσεων υλοποιούνται μέσα από την πρωτοβουλία του Αμερικανού αντιπροέδρου να συναντηθούμε».

Διαβάστε ακόμη: Το Ισραήλ συμμετέχει στον ενεργειακό πλούτο της Μέσης Ανατολής

Σε ερώτηση αν η συνάντηση θα είναι ένα από τα βήματα για την καλή προετοιμασία σε ό,τι αφορά την έναρξη των διαπραγματεύσεων, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε καταφατικά: «Δεν μπορεί να αρχίσει ένας διάλογος χάρη του διαλόγου ή απλώς μια από τα ίδια, όπως λέμε στην καθομιλουμένη».

«Αν δεν δημιουργηθεί μια νέα δυναμική στο Κυπριακό με πραγματικά γενναίες πρωτοβουλίες από πλευράς Τουρκίας, δεν θα μπορούμε να ελπίζουμε σε μια σύντομη λύση του Κυπριακού», είπε, ωστόσο, ο Κύπριος πρόεδρος, στέλνοντας μήνυμα στην τουρκοκυπριακή πλευρά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ