Τι θα συζητήσει το Facebook με αξιωματούχους από κεντρικές τράπεζες

Τι θα συζητήσει το Facebook με αξιωματούχους από κεντρικές τράπεζες
Οι εκπρόσωποι του κοινωνικού δικτύου βρίσκονται στην Ελβετία, όπου θα συναντήσουν αξιωματούχους από 26 παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες- συμπεριλαμβανομένων της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας.

Συναντήσεις με αξιωματούχους κεντρικών τραπεζών έχουν σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιπρόσωποι του Facebook, για να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν την κυκλοφορία του ψηφιακού νομίσματος Libra.

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι εκπρόσωποι του κοινωνικού δικτύου βρίσκονται στην Ελβετία, όπου θα συναντήσουν αξιωματούχους από 26 παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες- συμπεριλαμβανομένων της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας- σύμφωνα με τους Financial Times.

Κερέ: Μεγάλα τα ρίσκα από το Libra του Facebook

Η νέα γενιά κρυπτονομισμάτων όπως το Libra του Facebook που καλύπτονται από στοιχεία ενεργητικού δεν έχουν δοκιμαστεί και ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για την οικονομία, δήλωσε τη Δευτέρα ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ.

«Τα stablecoins δεν έχουν ουσιαστικά δοκιμαστεί, στον βαθμό τουλάχιστον που απαιτείται για τη λειτουργία ενός παγκόσμιου συστήματος πληρωμών» ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Κερέ σε εκδήλωση της Παγκόσμιας Τράπεζας Διακανονισμών (BIS). «Δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους» υπογράμμισε ο ίδιος, λέγοντας πως ο πήχης για την έγκριση τους θα είναι υψηλός.

Το Libra είναι το πιο γνωστό από τα stablecoins, κρυπτονομίσματα τα οποία καλύπτονται από διάφορα στοιχεία ενεργητικού, όπως καταθέσεις σε τράπεζες. Τα κρυπτονομίσματα αυτά φιλοδοξούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των έντονων διακυμάνσεων που χαρακτηρίζουν το bitcoin και καθιστούν πιο δύσκολη την καθιέρωση του στις εμπορικές συναλλαγές και πληρωμές.