Τι ζήτησε ο Μητσοτάκης από τους εκπροσώπους εταιρειών κινητής τηλεφωνίας

Τι ζήτησε ο Μητσοτάκης από τους εκπροσώπους εταιρειών κινητής τηλεφωνίας
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει δηλώσεις, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, στη Νέα Υόρκη. Στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα και στις εργασίες της 74ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ενώ θα έχει στο περιθώριο σειρά σημαντικών διμερών συναντήσεων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε συνάντηση σήμερα το πρωί στο Μαξίμου έχει καλέσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τους εκπροσώπους εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Αν και επίσημο θέμα της συνάντησης είναι η βελτίωση των επιδόσεων της Ελλάδας στους δείκτες ευρυζωνικότητας και ψηφιακής οικονομίας, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών μείωση των χρεώσεων για τα δεδομένα.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά την ομιλία του στο πρόσφατο συνέδριο «Digital Economy Forum» που είχε διοργανώσει ο ΣΕΠ, ο πρωθυπουργός είχε καλέσει τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να μειώσουν τις χρεώσεις, είτε ονομαστικές είτε πραγματικές, τονίζοντς ότι η Ελλάδα διαθέτει από τις πιο ακριβές υπηρεσίες. «Οι διεθνείς μετρήσεις δεν αντανακλούν την πραγματικότητα, δεδομένου ότι αναφέρονται σε ονομαστικές και όχι πραγματικές τιμές. Είναι, λοιπόν, αναγκαίο οι πάροχοι να αλλάξουν την τιμολογιακή τους πολιτική, για να ανταποκριθούν στις ανάγκες», είχε υπογραμμίσει ο κ. Μητσοτάκης.