Τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ για τον κορωνοϊό – Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ για τον κορωνοϊό – Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης (δεν εικονίζεται) κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της αξιολόγησης και του προγραμματισμού του κυβερνητικού έργου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε πλήρη κινητοποίηση οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενόψει της εξάπλωσης της επιδημίας.

Στην τηλεδιάσκεψη που έχει καλέσει τους ηγέτες της ΕΕ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, για το συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του κορωνοϊού, θα μετάσχει στις 18.00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επιστρέφει το βράδυ από την Αυστρία και αύριο θα κάνει ανακοινώσεις για τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών.

Οσον αφορά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, η θα εστιάσει σε τέσσερα σημεία. Στα μέτρα ελέγχου της εξάπλωσης του ιού που λαμβάνουν τα κράτη-μέλη, στη διαχείριση του ιατρικού εξοπλισμού ώστε να μην υπάρξουν ελλείψεις σε περιοχές που θα παρουσιαστεί ανάγκη, στις εξελίξεις στο ερευνητικό πεδίο (εμβόλιο-θεραπευτική αγωγή-διαγνωστικές εξετάσεις) και στις οικονομικές συνέπειες του ιού.

Θα συζητηθεί επιπλέον η ανάγκη ανταλλαγής πληροφοριών και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ κρατών-μελών, ειδικά υπό το φως των δρακόντειων μέτρων που ανακοίνωσε χθες βράδυ η ιταλική κυβέρνηση.